HU | EN
ISMERD MEG A RINGET
TANPÁLYA
Élményprogram a Hungaroringen
2019 június 18. - 63 500 Ft
MICHELISZ NORBERT EXKLUZÍV TRENING
TANPÁLYA
Vezetéstechnikai tréning Michelisz Norberttel
2019 Július 21. - 44 500 Ft
VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGJEINK
TANPÁLYA
Ön mit tenne, ha...
...durrdefektet kapna az autópályán?
...kiugrana autója elé egy szarvas?
...egy jégbordán megcsúszna?

Próbálja ki magát vészhelyzetben!
Nálunk biztonságban gyakorolhat!
VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGJEINK
TANPÁLYA
Szerezz gyakorlatot ezen a pályán is!
Ifjúsági vezetéstechnikai tréningek 40% kedvezménnyel!
VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGJEINK
TANPÁLYA
15% KEDVEZMÉNY!
Groupama KGFB, vagy Casco biztosítással 15%-os kedvezménnyel
veheti igénybe egyes vezetéstechnikai tréningjeinket!
MOTOROS TRÉNINGJEINK
MOTOROS AKADÉMIA
MOTOROS AKADÉMIA
MOTOROZZ ÚGY, HOGY TELJES
BIZTONSÁGGAL URALOD A MOTOROD!
OFF-ROAD CENTRUM
OFF-ROAD CENTRUM
OFF-ROAD CENTRUM ÉS ERDŐ
30 hektáros erdőben több mint 20 km-es
erdei úthálózat található,
amely kiválóan alkalmas 4x4-es terepjáró képzések
és csapatépítő programok helyszínéül.
A LEGKISEBBEKNEK IS
MINIRING
OSZTÁLYKIRÁNDULÁS, CSALÁDI NAP, NYÁRI TÁBOR
6 éves kortól nyújtunk érdekes és hasznos
közlekedési ismereteket, fejlesztő programokat.
ELEKTROMOS TÖLTŐ
TANPÁLYA
Elektromos töltő
Chademo töltő a Hungaroring
területén a Tanpályán!
Kérjük használat előtt
regisztráljon: regisztráció

GROUPAMA TANPÁLYA


Meglepetéseket okozhat a forró aszfalt

2018. augusztus 10. 10:31

Vajon a forró aszfalt is rejteget olyan veszélyeket, mint a hideg, téli, jeges útviszonyok? Van értelme a négyévszakos gumiknak? A Használtautó és a nonstopgumi csapata kihasználta a kánikulát, felkerekedtek, hogy a Hungaroringen jónéhány autógumit leteszteljenek. Annyit elöljáróban elárulunk, hogy az eredmények alapján egyértelmű, hogy nyáron a nyári gumi a nyerő.
A jelenleg is tartó hőségriadó alatt a legtöbben a Balatonon vagy a medenceparton hűsölnének, de a Használtautó autós magazinja, az Autónavigátor.hu és a nonstopgumi csapata kihasználta a perzselő forróságot egy kánikulai gumitesztre. Sokan úgy gondolják, hogy csak a jeges utak jelentenek igazi veszélyt, pedig a több mint 50 fokos aszfalt is okozhat meglepetéseket. A csapat 11 garnitúrát tesztelt, ebből 3 volt nyári, (két új és egy használt), 2 téli (egy új, egy használt), valamint 6 négyévszakos.
Közepest kapott a négyévaszkos, a kopott abroncs és a téli megbukott, a nyári jelesre vizsgázott
A vizsgálat során minden mérést ötször ismételtek, azaz a tesztelők szettenként ötször vészfékeztek száraz és nedves aszfalton is, ugyanennyiszer vizsgálták meg az abroncsok kigurulását, ami a fogyasztást befolyásoló gördülési ellenállásról ad képet.
A teszt eredménye papírforma szerint alakult.  A győztes nyári gumi, a Michelin Primacy 4 szárazon és vizesen is a legjobbnak bizonyult, de még ezzel a kiemelkedő képességű abronccsal is kell többlet fékúttal számolni vizes aszfalton. A Laufenn nyári gumija viszont csak a középmezőnyben végzett, száraz és vizes aszfalton egyaránt, ami meglepetést okozott, ahogy az is, hogy a vizes aszfalton második legjobb Nexen N Blue 4 Season (négyévszakos) gumi száraz úton az egyik legrosszabb volt. Fontos megjegyezni, hogy a kopott, a téli és a legtöbb négyévszakos gumi esetén már 60 km/óráról történő vészfékezés esetén is instabillá váltak a tesztautók.
Cseréljük le időben, életet menthet!
A teszt arra is rávilágított, hogy a legnagyobb veszélyt a koros abroncsok jelentik, akkor is, ha profilmélységük még megfelelő. Ennek az az oka, hogy a több évnyi UV sugárzás hatására a gumik felkeményednek, a vizes aszfalton pedig úgy csúsztak, mint a korcsolya. Vészfékezéskor csak úgy táncolt az autó hátulja, és a legnagyobb fékutakat is itt mérték. „Beszédes, hogy míg száraz aszfalton a legrövidebb és a leghosszabb fékút különbsége, csupán 2,6 méter, vizesen már 6,8 méter. A legjobb, száraz aszfalton 15 méteres fékutat adó gumi fékút-többlete önmagához és a száraz úthoz mérten 60 centi volt, de a használt abroncsokkal már 20 méter feletti fékutat kaptunk, ahogyan két kivétellel a négyévszakosokkal is. Vizes aszfalton a 60 km/óráról adódó fékút többlet is lehet több mint zebrányi, autóhossznyi különbség. Ez egyértelműen mutatja, hogy megéri jó minőségű nyári gumira váltani. A megfelelő gumiabroncson életek is múlhatnak, míg felára nem több, mint egy casco önrész.” – mondta Katona Mátyás, a Használtautó autós magazinjának főszerkesztője.


Michelisz Norbert ajánlásával

Groupama  Tanpálya Adószám: 12334023-2-13 Cégjegyzékszám: 13-09-078681
Cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10. Tel: (06-28) 441-951 Fax: (06-28) 441-961


Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-83429/2015, ASZF