HU | EN
ISMERD MEG A RINGET
TANPÁLYA
Élményprogram a Hungaroringen
2019 június 18. - 63 500 Ft
MICHELISZ NORBERT EXKLUZÍV TRENING
TANPÁLYA
Vezetéstechnikai tréning Michelisz Norberttel
2019 Július 21. - 44 500 Ft
VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGJEINK
TANPÁLYA
Ön mit tenne, ha...
...durrdefektet kapna az autópályán?
...kiugrana autója elé egy szarvas?
...egy jégbordán megcsúszna?

Próbálja ki magát vészhelyzetben!
Nálunk biztonságban gyakorolhat!
VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGJEINK
TANPÁLYA
Szerezz gyakorlatot ezen a pályán is!
Ifjúsági vezetéstechnikai tréningek 40% kedvezménnyel!
VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGJEINK
TANPÁLYA
15% KEDVEZMÉNY!
Groupama KGFB, vagy Casco biztosítással 15%-os kedvezménnyel
veheti igénybe egyes vezetéstechnikai tréningjeinket!
MOTOROS TRÉNINGJEINK
MOTOROS AKADÉMIA
MOTOROS AKADÉMIA
MOTOROZZ ÚGY, HOGY TELJES
BIZTONSÁGGAL URALOD A MOTOROD!
OFF-ROAD CENTRUM
OFF-ROAD CENTRUM
OFF-ROAD CENTRUM ÉS ERDŐ
30 hektáros erdőben több mint 20 km-es
erdei úthálózat található,
amely kiválóan alkalmas 4x4-es terepjáró képzések
és csapatépítő programok helyszínéül.
A LEGKISEBBEKNEK IS
MINIRING
OSZTÁLYKIRÁNDULÁS, CSALÁDI NAP, NYÁRI TÁBOR
6 éves kortól nyújtunk érdekes és hasznos
közlekedési ismereteket, fejlesztő programokat.
ELEKTROMOS TÖLTŐ
TANPÁLYA
Elektromos töltő
Chademo töltő a Hungaroring
területén a Tanpályán!
Kérjük használat előtt
regisztráljon: regisztráció

GROUPAMA TANPÁLYA


Több mint vetélkedő – ez a KRESZ-Faktor!

2018. június 28. 15:54

Két éve van jogosítványa, és a bátyja biztatására jelentkezett a KRESZ-Faktor vetélkedőre Voltárniszt Tamás, aki aztán a június 26-ai, hungaroringi döntő ötven résztvevője közül a legjobbnak bizonyult. A 22 éves tiszakécskei fiatalember vihette haza a főnyereményként felajánlott Hyundai i20-ast. 

A friss jogosítványosok közlekedésének biztonságosabbá tételét célozta továbbra is az immár második alkalommal megtartott KRESZ-Faktor vetélkedő, amely az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére született meg, és amelyet a Közlekedéstudományi Intézettel és az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közösen valósított meg a Hungaroring Sport Zrt.

A vetélkedő ezúttal is három fordulóból állt – a résztvevők először online KRESZ-tesztet töltöttek ki. Jó hír, hogy a tavalyihoz képest a kitöltők száma két és félszeresére nőtt, 13.752 „versenyző” tette próbára tudását, átlagosan 59 százalékos eredménnyel. Csak összehasonlításképpen: 86 százalékot kell elérnie annak, aki sikeres KRESZ-vizsgát akar tenni, úgyhogy van még hová fejlődni…
A második fordulóban a versenyzők egyperces videót forgattak, amelyek témája a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) aranyszabályai közül került ki. Ötletes videók születtek, amelyek közül a legjobbakat külön díjjal is elismerték. 
A vetélkedő csúcspontja azonban mégis az volt, amikor a friss jogosítványosok megérkeztek a Groupama Tanpályára, ahol különböző vezetéstechnikai és elméleti feladatokat kellett megoldaniuk.

Kőrös András, a Tanpálya vezető instruktora elmondta, jó néhány ismerős arcot látott, ami azt jelenti, hogy a tavalyi versenyzők közül többen visszatértek, és talán ennek is köszönhető, hogy a rántópadon (amely megdobja az autó hátulját) egész jó megoldások születtek. Az emelkedős pályán, ahol a versenyzők tavaly csak pörgették a kerekeket, most jobban teljesítettek, a tolató szlalom azonban ezúttal is „szedte az áldozatait”.
Berzai Zsolt alezredes, az ORFK-OBB főtitkára elmondta, a balesetek okozói 90 százalékban a közlekedés résztvevői, ezért is fontos, hogy figyeljünk egymásra az utakon, hogy inkább lassan vezessünk, de biztonságban érjünk célba. 
„A Hungaroring több, mint Formula–1-es versenypálya, a társadalmi szerepvállalás legalább annyira fontos számára, mint az, hogy nagy nemzetközi viadalokat rendezzen – mondta megnyitó beszédében Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – A biztonságos közlekedésre nevelést már évekkel ezelőtt zászlajára tűzte társaságunk, s ennek egyik igen hatékony módja a KRESZ-Faktor vetélkedő, amelynek immár másodszor adott otthont a Tanpálya. A kapuink továbbra is nyitva állnak a friss jogosítványosok előtt – ezért döntöttünk úgy, hogy a tíz legjobban teljesítő versenyző többek között vezetéstechnikai tréninget kap díjként.”


A KRESZ-Faktor ügye mellé állt a túraautó-világbajnokság tavalyi összetett ezüstérmese, Michelisz Norbert is: „Tizenhat éve szereztem meg a jogosítványomat. A versenyszellem már akkor is dolgozott bennem, és sajnos 19 évesen én is beleestem abba a hibába, hogy túlbecsültem a képességeimet és balesetet szenvedtem – árulta el Michelisz. – Nem a saját kezemben volt a sorsom, s akkor rádöbbentem: a közút nem versenypálya. Hét éve dolgozom a Tanpályával közösen ahhoz, hogy ezt az üzenetet eljuttassuk a fiatalokhoz. Fontos, hogy megértsék – még ha ez kegyetlenül hangzik is –, hogy bármelyik hiba lehet az utolsó, ezért felesleges kockázatot vállalni.”
A KRESZ-Faktor tehát több, mint egy vetélkedő, amelyen értékes a fődíj, ez egy olyan vetélkedő, amely fontos problémákra irányítja rá a figyelmet, azokat próbálja megoldani. De azért persze a díjak sem elhanyagolhatók.


Az első tíz helyezett ezúttal is értékes ajándékokkal térhetett haza, ezek között szerepelt vezetéstechnikai tréning és Formula–1-es belépő egyaránt, a fődíj pedig egy Hyundai i20 személygépkocsi, amely mellé a Groupama felajánlásaként egyéves kötelező és Casco-biztosítás is járt. A toronymagas győztes pedig – Mile Bencét és Schnell Ágostont megelőzve – a tiszakécskei Voltárniszt Tamás lett. 
„Két éve van jogosítványom, s bár vezettem már vadonatúj autót, az nem az enyém volt – nyilatkozta csillogó szemekkel a boldog győztes. – Hihetetlen, hogy az enyém ez a Hyundai, ami egyszerűen gyönyörű... Nagyon fogok rá vigyázni, mert tudom, hogy mennyit kell dolgozni egy ilyenért, s hogy nem mindenki teheti meg, hogy hazagurul egy ilyen kocsival. A bátyám biztatott, hogy jelentkezzek erre a vetélkedőre, méghozzá azért, mert tavaly a legjobb barátja nyerte meg. Karácsonykor vetette fel az ötletet, átbeszéltük a szüleimmel, és rábólintottak, hogy belevágjak. Nagyon örülök, hogy megtettem, nagyon hasznos volt ez a vetélkedő” – nyilatkozta a boldog győztes, akinek biztosan kell majd még néhány közúton megtett kilométer, hogy felfogja, valóban övé lett a mögötte álló kék Hyundai i20!


Michelisz Norbert ajánlásával

Groupama  Tanpálya Adószám: 12334023-2-13 Cégjegyzékszám: 13-09-078681
Cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10. Tel: (06-28) 441-951 Fax: (06-28) 441-961


Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-83429/2015, ASZF