HU | EN
UTALVÁNYOK
HUNGARORINGSHOP.HU
AJÁNDÉK UTALVÁNYOK
SZEMÉLYESEN A DUNA PLAZABAN:
december 21-ig a földszinten
a parkoló felőli oldalon.

ONLINE:
HUNGARORINGSHOP.HU
UTALVÁNYOK
HUNGARORINGSHOP.HU
JOY NAPOK
Vásárolj 20% kedvezménnyel
A kupon beváltható 2017.11.09-től:
- bázis tréning
- standard tréning
- aktív tréning
Részletek: HUNGARORINGSHOP.HU
VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGJEINK
TANPÁLYA
Ön mit tenne, ha...
...durrdefektet kapna az autópályán?
...kiugrana autója elé egy szarvas?
...egy jégbordán megcsúszna?

Próbálja ki magát vészhelyzetben!
Nálunk biztonságban gyakorolhat!

GROUPAMA TANPÁLYA


Toleranciára és tiszteletre van szükség a közlekedésben is

2016. május 13. 11:03
A tolerancia és a tisztelet kell, hogy meghatározza a mindennapokat a közlekedésben is - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán, Budapesten a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.
Tasó László hozzátette: sokan csatlakoztak a tavaly indult kezdeményezéshez, 93 önkormányzat, mintegy kétmillió embert képviselve vesz részt benne. Szeretnék elérni, hogy május 11-e a közlekedési kultúra világnapja legyen, ne csak Magyarországon rendezzék azt meg - tette hozzá. Mint mondta, a halálesettel járó balesetek száma lassan a felére csökken 2010 előtthöz képest, amikor világszerte 90 ország kezdett komoly kampányba a közlekedésbiztonság fejlesztésére.Pusztai Zsófia, az ENSZ Egészségügyi Világszervezet (WHO) Magyarországi Iroda vezetője kiemelte: az ENSZ tavaly szeptemberben elfogadott fenntartható fejlődési céljainak egyik fontos átfogó területe a közlekedésbiztonság. Azt szeretnék elérni, hogy 2020-ra 50 százalékkal csökkenjen a halálos közlekedési balesetek száma, 2030-ra pedig globálisan mindenkinek biztonságos és hozzáférhető közlekedést tudjanak biztosítani - mondta.

Kiemelte, hogy bár történt javulás 2010-2013 között, de így is 85 ezer ember veszíti életét közlekedési balesetek során évente Európában. Felhívta a figyelmet arra, hogy a gyalogosok, kerékpárosok és motorkerékpárosok a legsérülékenyebb csoportok, európai átlagban a halálos balesetek 39 százaléka érinti őket, és Magyarországon magasabb ez az arány.

Magyarország jól áll a szabályozásban, mind az öt kockázati tényezőre (sebességkorlátozás, ittas vezetés, bukósisak szabályozása, biztonsági öv és gyermek biztonsági öv szabályozása) átfogó előírások vonatkoznak. Hangsúlyozta: az elmúlt 5 évben kiváló eredményeket értek el Európában a közlekedésbiztonságban, de további intézkedések szükségesek, az 50 százalékos csökkenés elérésére az évtized végére. Kiemelte a gyalogos és a kerékpáros közlekedés biztonságosabbá tételét, az adatok (rendőrségi és sürgősségi ellátási) összekapcsolását, valamint a szabályok hatékony betartatását.

A 2016-ban csatlakozó szakmai és civil szervezetek szándéknyilatkozatot írtak alá a magyar közlekedési kultúra fejlesztéséért, valamint átadták az NFM "Önkormányzatok a települések közlekedésbiztonságának növeléséért" című pályázatának Közlekedésbiztonsági Díjait is.A tematikus napot és a kampányt az NFM fővédnöksége és a Nemzeti Közlekedési Hatóság védnöksége alatt a Közlekedéstudományi Egyesület koordinálja.
Michelisz Norbert ajánlásával

Groupama  Tanpálya Adószám: 12334023-2-13 Cégjegyzékszám: 13-09-078681
Cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10. Tel: (06-28) 441-951 Fax: (06-28) 441-961


Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-83429/2015