HU | EN
ISMERD MEG A RINGET
TANPÁLYA
Élményprogram a Hungaroringen
2019 június 18. - 63 500 Ft
MICHELISZ NORBERT EXKLUZÍV TRENING
TANPÁLYA
Vezetéstechnikai tréning Michelisz Norberttel
2019 Július 21. - 44 500 Ft
VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGJEINK
TANPÁLYA
Ön mit tenne, ha...
...durrdefektet kapna az autópályán?
...kiugrana autója elé egy szarvas?
...egy jégbordán megcsúszna?

Próbálja ki magát vészhelyzetben!
Nálunk biztonságban gyakorolhat!
VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGJEINK
TANPÁLYA
Szerezz gyakorlatot ezen a pályán is!
Ifjúsági vezetéstechnikai tréningek 40% kedvezménnyel!
VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGJEINK
TANPÁLYA
15% KEDVEZMÉNY!
Groupama KGFB, vagy Casco biztosítással 15%-os kedvezménnyel
veheti igénybe egyes vezetéstechnikai tréningjeinket!
MOTOROS TRÉNINGJEINK
MOTOROS AKADÉMIA
MOTOROS AKADÉMIA
MOTOROZZ ÚGY, HOGY TELJES
BIZTONSÁGGAL URALOD A MOTOROD!
OFF-ROAD CENTRUM
OFF-ROAD CENTRUM
OFF-ROAD CENTRUM ÉS ERDŐ
30 hektáros erdőben több mint 20 km-es
erdei úthálózat található,
amely kiválóan alkalmas 4x4-es terepjáró képzések
és csapatépítő programok helyszínéül.
A LEGKISEBBEKNEK IS
MINIRING
OSZTÁLYKIRÁNDULÁS, CSALÁDI NAP, NYÁRI TÁBOR
6 éves kortól nyújtunk érdekes és hasznos
közlekedési ismereteket, fejlesztő programokat.
ELEKTROMOS TÖLTŐ
TANPÁLYA
Elektromos töltő
Chademo töltő a Hungaroring
területén a Tanpályán!
Kérjük használat előtt
regisztráljon: regisztráció

GROUPAMA TANPÁLYA


Villámtöltő állomás nyílt a Groupama Vezetéstechnikai Centrumban

2015. március 18. 09:26
A Nissan és a Groupama Vezetéstechnikai Centrum együttműködésének eredményeként, a Hungaroringen kedden átadták a fővárostól keletre az első, nyilvánosan használható villámtöltő állomást, amely elősegíti a környezettudatos közlekedést, és az elektromos autók elterjedését az országban, hiszen mindössze 25 perc alatt töltik fel a járművet nulláról nyolcvan százalékra. 
„A Vezetéstechnikai Centrum és a Hungaroring életében mindig is fontos volt a társadalmi szerepvállalás, és az öko-tudatosság. Számunkra mindenképp lényeges, hogy az elektromos autókkal kapcsolatos ismeretterjesztés, oktatás frontján is élen járjunk, hogy segítsünk az embereknek megismerni, miről is szól az elektromos közlekedés, a villanyautózás. S mivel ezen a területen Magyarország egy kicsit le van maradva, mi nem csupán külső szemlélői, hanem előremozdítói is szeretnénk lenni az ügynek, ezért is fontos számunkra, hogy nálunk nyílt meg Budapesttől keletre az első villámtöltő állomás” – nyilatkozta Gazsi Júlia, a Groupama Vezetéstechnikai Centrum ügyvezetője, a Hungaroring vezérigazgató-helyettese.
S hogy miért fontos a Nissan számára ez a villámtöltő állomás? Mert a cég már másfél éve elkezdte a villanyautók értékesítését hazánkban – a Nissan Leaf és a Nissan e-NV200 üzemeltetését pedig jelentős mértékben megkönnyítik ezek az állomások. 
„A Nissan európai szintű programja keretében villámtöltő-hálózatot fejleszt, ezek az állomások huszonöt perc alatt nulláról nyolcvan százalékra töltik fel az autókat – szemben azokkal, amelyek négy-nyolc óra alatt képesek ugyanerre. Hazánkban ez a negyedik ilyen töltőállomás, és a közeljövőben további hatra számítunk – fejtette ki Palkovics Péter, a Nissan PR- és marketingigazgatója. – Ez a töltőállomás a Tanpálya és a Nissan összefogásának köszönhetően jött létre: mi adtuk a berendezést a napi huszonnégy órában elérhető állomáshoz, a Tanpálya pedig vállalta a telepítést. Számunkra nagyon fontos, hogy épüljön a hálózat, és hogy minél többen kapjanak kedvet a villanyautózáshoz. Úgy gondoljuk, közeledik egy nagy áttörés, erre utal az is, hogy a kormány kidolgozott egy tervet, amellyel támogatja az elektromos autók terjedését – a tervek szerint az elektromos autók szabadon használhatnák majd a buszsávot, ingyenes lesz számukra a parkolás, és áfa-mentes a megvásárlásuk. Ha ezek az ösztönző kedvezmények életbe lépnek, komoly fellendülés várható a villanyautózás terén.”
Ehhez a Groupama Vezetéstechnikai Centrum instruktorai segítségével sokat tehet hozzá, hiszen ők szakértőként rá tudnak világítani a különbségekre, a villanyautózás előnyeire, sőt, vezetéstechnikai szempontból is megközelítik a témát. Ehhez viszont kell egy villámtöltő állomás, ami mostantól rendelkezésre áll. „A FuelSavers programunkat, amely a gazdaságos közlekedéssel foglalkozik a környezetvédelem zászlajára tűztük, és ebbe tökéletesen illik az elektromos mobilitás, hiszen a lehető legkevesebb fogyasztásra törekszünk – mondta Kőrös András, a Vezetéstechnikai Centrum vezető instruktora. –  A villámtöltő állomás megnyitásával azért is csatlakoztunk a programhoz, mert meggyőződésünk, hogy az elektromos autózás sokat fejlődik majd a közeljövőben. Azt nem mondom, hogy teljesen átveszi az uralmat, de nagyon megváltoztatja majd a jelenlegi közlekedési módot. S ez nem csupán a környezetvédelem, hanem a gazdaságosság okán is kiváló alternatíva.”
A sajtótájékoztató aktív résztvevője, sőt, levezénylője volt Sebestyén István, a hazai Villanyautó Klub elnöke, akinek az érintettsége nyilván nem megkérdőjelezhető a téma kapcsán. „Nagyon fontos, hogy a Ringre villanyautóval látogatók mostantól ugyanolyan kiszolgálást kapnak, mint akik hagyományos autóval érkeznek. Szerintünk nagyon fontos, hogy az autósport és az autósversenyzés összekapcsolódjon a környezetvédelemmel – s szerencsére a Tanpálya vezetőségében partnerre találtunk ebben a kérdéskörben. Ha csak annyit érünk el, hogy egy kicsit megváltoztatjuk az emberek gondolkodásmódját azzal kapcsolatban, hogy zajmentesen is lehet autózni vagy akár versenyezni is, már akkor sokat tettünk az autózásért és a versenyzésért. Ezért kiemelkedő jelentőségű, hogy a fővárostól keletre a Ringen megnyílt ez a villámtöltő állomás. Többszörös üzenete van, amit mi teljes mellszélességgel támogatunk” – nyilatkozta Sebestyén István. 


Michelisz Norbert ajánlásával

Groupama  Tanpálya Adószám: 12334023-2-13 Cégjegyzékszám: 13-09-078681
Cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10. Tel: (06-28) 441-951 Fax: (06-28) 441-961


Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-83429/2015, ASZF