HU | EN
ÚJRA NYITVA 2020. MÁJUS 25-től
TANPALYA.HU
KINYIT A TANPÁLYA
2020. május 25-től újra várjuk!
VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGJEINK
TANPÁLYA
Ön mit tenne, ha...
...durrdefektet kapna az autópályán?
...kiugrana autója elé egy szarvas?
...egy jégbordán megcsúszna?

Próbálja ki magát vészhelyzetben!
Nálunk biztonságban gyakorolhat!
VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGJEINK
TANPÁLYA
Szerezz gyakorlatot ezen a pályán is!
Ifjúsági vezetéstechnikai tréningek 40% kedvezménnyel!
VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGJEINK
TANPÁLYA
15% KEDVEZMÉNY!
Groupama KGFB, vagy Casco biztosítással 15%-os kedvezménnyel
veheti igénybe egyes vezetéstechnikai tréningjeinket!
MOTOROS TRÉNINGJEINK
MOTOROS AKADÉMIA
MOTOROS AKADÉMIA
MOTOROZZ ÚGY, HOGY TELJES
BIZTONSÁGGAL URALOD A MOTOROD!
OFF-ROAD CENTRUM
OFF-ROAD CENTRUM
OFF-ROAD CENTRUM ÉS ERDŐ
30 hektáros erdőben több mint 20 km-es
erdei úthálózat található,
amely kiválóan alkalmas 4x4-es terepjáró képzések
és csapatépítő programok helyszínéül.
A LEGKISEBBEKNEK IS
MINIRING
OSZTÁLYKIRÁNDULÁS, CSALÁDI NAP, NYÁRI TÁBOR
6 éves kortól nyújtunk érdekes és hasznos
közlekedési ismereteket, fejlesztő programokat.
ELEKTROMOS TÖLTŐ
TANPÁLYA
Elektromos töltő
Chademo töltő a Hungaroring
területén a Tanpályán!
Kérjük használat előtt
regisztráljon: regisztráció

GROUPAMA TANPÁLYA


A Groupama Biztosító nagy Vezetési Stílustesztje

2019. május 08. 11:33
A Groupama Biztosító nagy Vezetési Stílustesztje: TÖLTSE KI ÖN IS ITT

Kézis klasszisokkal hívják fel a figyelmet a csapatjátékos közlekedésre 

 
A MOL-PICK SZEGED Kézilabdacsapata vett részt abban a kampányban, mely az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságának szakmai támogatásával hívja fel a figyelmet defenzív, vagyis együttműködő vezetési stílus jelentőségére a balesetek megelőzésében. Kiderült: a hétszeres Magyar Kupa és háromszoros magyar bajnokcsapat három sztárja nemcsak a pályán, hanem az utakon is csapatjátékos. De vajon milyen általában a magyar sofőrök vezetési stílusa? A Groupama Biztosító országos kutatásából erre is fény derült.

Minden ember saját stílust képvisel a magánéletében, a munkahelyén és az utakon is. Ugyanígy egyéni karakterük van a sportolóknak is. Vajon aki a pályán a kapura tör, az máshogy viselkedik a volán mögött, mit, aki kivédi a lövéseket?

Kézisek a kormány mögött

A többszörös magyar bajnok és Magyar Kupa győztes MOL-PICK SZEGED kézilabdacsapatának három játékosa izgalmas megmérettetést vállalt a Groupama Tanpályán.

Jonas Källman, Stefán Rafn Sigurmannsson és Nagy Martin részt vettek abban a figyelemfelkeltő kampányban, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy ha csapatjátékosként viselkedünk az utakon, akkor számos baleset megelőzhető. A kézilabdások ennek érdekében különleges és látványos vezetéstechnikai megmérettetést vállaltak a Szujó Zoltán szakmai kommentálásával zajló rendezvényen, hogy kiderítsék, ők mennyire defenzív vezetők, azaz mennyire számítanak csapatjátékosnak az utakon is.
„A kitöltött írásbeli Vezetési Stílusteszt, valamint a pályán végzett szimulációs gyakorlatok is megmutatták, hogy mind a három játékos defenzív vezető. A pályán megmutatkozó csapatjátékot tehát a közutakon is gyakorolják.”  – mondta el Kőrös András a Groupama Tanpálya vezető instruktora elemezve a kézis klasszisok vezetési stílusát. 
„Nagyon szeretek vezetni és érdekes lehetőségnek tartottam, hogy megtudjam, mennyire biztonságos a vezetési stílusom. Különösen, mert fiatal vezetőként, a közutak számomra „új pályát” jelentenek. Nekem nem kérdés, hogy figyelem a körülöttem lévők viselkedését és reakcióját, a meccsen és az utakon is csak ez működik!” – nyilatkozta Nagy Martin, a MOL-PICK SZEGED fiatal kapusa. 

Hogy vezetnek a magyarok?

A Groupama Biztosító az edukációs rendezvényét megelőzően egy országos felmérést készített a magyarok vezetési stílusáról. Az 1000 fő megkérdezésével zajló kutatás felmérte többek között, hogy betartjuk-e a javasolt követési távolságot, levillogjuk-e az autópályán a gyors sávban előttünk haladókat vagy, hogy hogyan viselkedünk közlekedési dugóban?
A reprezentatív kutatásból kiderült, hogy a magyarok fele (51%) együttműködő, nyugodt és előrelátó sofőr, vagyis úgynevezett defenzív sofőrnek mondható. „Érdekes, hogy a nők és a férfiak között nincs eltérés e tekintetben, viszont az életkor és a lakóhely alapján már kimutathatóak különbségek: a fiatalok és a fővárosiak sajnos kevésbé tűnnek előzékenynek a volán mögött” – ismertette a kutatás további eredményeit Magyar János, a Groupama Biztosító gépjárműbiztosítási főosztályvezetője. 
A válaszokból kitűnik az is, hogy a legfegyelmezetlenebbek az ajánlott követési távolság betartásában vagyunk. A városban, átlagos forgalmi körülmények között, 50 km/h sebességnél ajánlott 30-40 méteres távolságot például csupán a vezetők 3%-a tartja be saját bevallása szerint.
„Bíztató, hogy a magyar vezetők fele csapatjátékosnak számít az utakon, ugyanis akire ez a vezetési stílus a jellemző, statisztikailag kimutatható módon kevesebb baleset okozója lesz élete során. Fontos lenne, hogy a többi vezető is minél inkább elsajátítsa ezt a vezetési stílust, azaz legyen higgadt, előzékeny, szabálykövető, ezzel ugyanis jelentősen csökkenthetjük a balesetek számát. Szerencsére idén biztatóan alakul a közlekedési baleseti statisztika, hiszen eddig kevesebb személysérüléssel járó baleset történt az utakon, mint a korábbi évek azonos időszakában. A számok a 2013-as évi adatokhoz közelítenek, utoljára ebben az évben mutattak csökkenő tendenciát.” – mondta el Berzai Zsolt rendőr alezredes. 

TÖLTSE KI A TESZTET ITT

 
Legyünk mindannyian csapatjátékosok! 

A közlekedéspszichológiában alapvető tézis, hogy az emberek a személyiségüknek megfelelően vesznek részt a közlekedésben, azaz ahogyan reagálnak és viselkednek az élet más területein, úgy fognak reagálni és viselkedni a közlekedési szituációk során is. 
„A közlekedési viselkedés megváltoztatásának első lépése annak tudatosítása, hogy a közlekedés voltaképpen egy csapatjáték, amelyben valamennyi résztvevő - gépjárművezető és gyalogos – együttműködése alapvető fontosságú” – mutatott rá Recsákné Mazányi Judit közlekedéspszichológus.

A Groupama Biztosító a rendezvénnyel egyben elindítja Biztonsági Futam eseménysorozatát, melynek keretében az év során mások is tesztelhetik vezetéstechnikai tudásukat, ügyességüket. Az időpontokról és az eredményekről folyamatosan hírt adunk!
Michelisz Norbert ajánlásával

Groupama  Tanpálya Adószám: 12334023-2-13 Cégjegyzékszám: 13-09-078681
Cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10. Tel: (06-28) 441-951 Fax: (06-28) 441-961


Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-83429/2015, ASZF