BemutatásMiért érdemes vezetéstechnikai centrumunkat választani?

  • Magyarország egyik legpatinásabb vezetéstechnikai létesítménye
  • Négy különböző vezetéstechnikai pálya, Off-Road Centrum, Motoros Akadémia és Miniring Közlekedési park
  • Több, mint 20 éves tapasztalat a baleset-megelőzés területén
  • Tapasztalt instruktori gárda
  • Széles tréning választék
  • Tréningek angol nyelven is
  • Elektromos villámtöltő állomás
  • Pályarendszerek a Hungaroring exkluzív és közvetlen környezetében
  • Minőségi szolgáltatás, minőségbiztosítási rendszerrel


ISMERTETŐ CÉGEKNEK

Tanpálya ismertető (.pdf)

Hungaroring Off-Road Centrum ismertető (.pdf)


24 ÉV TAPASZTALAT, AMELYRE ÉRDEMES A JÖVŐT ÉPÍTENI!


TESZTPÁLYÁK

A pályáink sajátossága a műgyantás (vizesen a tapadás a havas-jeges útviszonyhoz hasonló) burkolat és vízfalak.  A téli vezetéskor fellépő veszélyhelyzetek gyakorlása mellett egyéb előnyei is vannak a műgyantás burkolatnak:

01 BIZTONSÁG

Az autóra jellemző viselkedés már alacsony tempónál is jelentkezik. Az autó viselkedése változatlan marad száraz aszfalton is, csak magasabb tempónál jelentkeznek az itt begyakorolt manőverek.

02 MŰGYANTA

A csúszós felület miatt a gumiabroncsok a káros plusz igénybevételtől mentesítve, kímélő üzemmódot tesznek lehetővé. 

1998-ban a Tanpálya a megnyitásakor Gerhard Berger F1-es pilóta nevét viselte.


Épület


A Tanpálya kiszolgáló épületében minden megtalálható, ami egy rendezvény lebonyolításához elengedhetetlen. A fogadótérben található jól felszerelt büfénk remek helyszíne a vendégfogadásnak (reggeli, frissítő kávé, állófogadás), amely a tavaszi és nyári hónapokban terasszal bővíthető. Épületünk része két tetőterasz, ahonnan 360 fokos panorámában lehet belátni a Hungaroring teljes területét. A kilátó teraszról figyelemmel kísérhető a program olyanok számára is, akik nem kívánnak részt venni a vezetésen. 

Szabadtér

Az épület előtt található térköves terület lehetőséget biztosít a külső rendezvények számára. Az ott felállított sátor gördülékennyé és kellemessé teszi a vendégek érkeztetését, fogadását. A parkoló 20-30 autó kényelmes befogadására alkalmas, azonban nagyobb létszámú rendezvények esetén hatalmas, füves terület áll rendelkezésre az autókkal érkező ügyfeleink részére. Akár 100 autó is le tud parkolni az épület közelében. 

Rendezvénytermek 

Az épületben három előadóterem és egy Miniring terem található, amely a gyerekek közlekedési képzésére alkalmas. Rendezvénytermeink modern technikával és légkondicionálóval felszereltek. A legnagyobb termünk 50-80 fő, míg a kisebb termek 20 fő befogadására alkalmasak. 

Tovább a rendezvényhelyszín leírásokhoz >

1. Rántópados és ABS tesztpálya


90 m hosszúságú, vízfalakkal és egy különleges hidraulikusan működtetett rántópaddal ellátott pálya.

Ez a pálya remekül használható a különböző fékezési és kikerülési manőverek  begyakorlására, gumiabroncsaink állapotának felmérésére, az autónk mozgásának begyakorlására.  A  pálya több pontján felbocsátható vízfal akadályok segítségével gyakorolhatók a kerülési manőverek.  A pálya elején elhelyezett ún. rántópad az autó legdurvább megcsúszásait, farolási manővereit modellezi. Olyan vészhelyzetek begyakorlására nyílik lehetőség, mint egy hátsó durrdefekt, vagy egy vízátfolyáson való megcsúszás kivédése. A gyakorlatok végrehajtása során kiismerhető a blokkolásgátló (ABS) rendszer és a menetstabilizáló (ESP) működése.


Tréning Rántópados és ABS tesztpálya Szlalom és ABS tesztpálya Körpálya Lejtő- és hegymeneti pálya Hungaroring versenypálya

Bemelegítő

    

Bázis

   

Standard

 

 

Aktív

  

Prémium

 

Hungaroring prémium

2. Szlalom és ABS tesztpálya70 m hosszúságú, 4%-os lejtésű, vízfalakkal ellátott pálya.

Lehetőség nyílik az ABS és ESP rendszerek működésének vizsgálatára. A pálya sajátossága a teljes aszfaltos és műgyantás felületére kiterjedő szlalom gyakorlat, melyet időméréssel tudunk fűszerezni. A gyakorlat kihívása a változó tapadású útburkolat. A gyakorló felület alsó harmadában található egy aquaplaning medence, ahol a gumiabroncs vízen felúszását lehet megtapasztalni.

 

Tréning Rántópados és ABS tesztpálya Szlalom és ABS tesztpálya Körpálya Lejtő- és hegymeneti pálya Hungaroring versenypálya

Bemelegítő

       

Bázis

     

Standard

 

 

Aktív

   

Prémium

 

Hungaroring prémium

3. Körpálya


30 m sugarú kör alakú pálya, amelyen egy 24 m sugarú, 70 m hosszúságú csúszós felület található.

Ez a pálya az autó ívmeneti viselkedését hivatott feltárni, hiszen kanyarban legalább annyit haladunk, mint egyenesen. A köríven  való haladással a járművünk ívmeneti sajátosságainak begyakorlására nyílik lehetőség, tehát megismerkedhetünk alul- , vagy túlkormányzott (azaz az első, vagy a hátsó tengely tapadásának elvesztése miatt  csúszunk le a kanyarodási  ívről)  autónk viselkedésével, kipróbálhatjuk a menetstabilizáló hatásait.

 

Tréning Rántópados és ABS tesztpálya Szlalom és ABS tesztpálya Körpálya Lejtő- és hegymeneti pálya Hungaroring versenypálya

Bemelegítő

    

Bázis

   

Standard

 

 

Aktív

  

Prémium

 

Hungaroring prémium

4. Lejtő- és hegymeneti pálya


75 m hosszúságú, 9%-os lejtésű pálya, amelyhez egy 24 m sugarú , 75 m hosszúságú kanyarív kapcsolódik.

A lejtős pálya ritkaság számba megy a vezetéstechnikai centrumok között. A Tanpályánkon lehetőség nyílt egy 140 m hosszú, kombinált pálya létrehozására. A pálya egybefüggő műgyantás burkolattal magába foglal egy egyenes szakaszt - ami nem mellékesen 9%-os lejtésű - és az egyeneshez csatlakozó kanyarívet. Ezek miatt kiváló lehetőség nyílik az autónk lejtő- és hegymeneti viselkedésének vizsgálatára. A gyakorlatok során lehetőség nyílik a különböző hajtásmódok, a kipörgésgátló (ASR), a blokkolásgátló (ABS), valamint a menetstabilizáló (ESP)rendszer működésének vizsgálatára. Ez a pálya is rendelkezik vízakadályokkal. A gyakorlópálya szélén találhatóak a legszélesebb biztonsági zónák, így ez a pálya alkalmas a 3,5 t feletti buszok és teherautók fogadására.


Tréning Rántópados és ABS tesztpálya Szlalom és ABS tesztpálya Körpálya Lejtő- és hegymeneti pálya Hungaroring versenypálya

Bemelegítő

    

Bázis

   

Standard

 

 

Aktív

  

Prémium

 

Hungaroring prémium