Környezetvédelem


Spórolni... Ezt sulykolják belénk folyamatosan, s miért ne fogadnánk meg a közlekedésben is?! Főleg, ha különösebb erőfeszítés nélkül megtehetjük. Elég hozzá néhány jó tanács – például az instruktorainktól. A Tanpályán praktikus tanácsokat kap a közúti közlekedő arra vonatkozóan, hogy a saját autójából kihozhassa a legjobb fogyasztást, így védje a környezetet. A mai modern járművek motorja egyre gazdaságosabb az Unió szorítása miatt – a csökkenő károsanyag-kibocsátás és az alacsonyabb fogyasztás ugyanis kéz a kézben jár . A kérdés egyre inkább az, hogy amit az autó tud, a vezetője képes-e belőle kihozni. A tréningeken átlagosan 5-12 százalékos javulást érnek el – ennek tudatában érdemes egy kicsit számolgatni, hogy vajon mit is jelent ez egy családban egy-két autó, vagy egy cégnél húsz-nyolcszáz jármű esetében…

Környezetbarát megoldások Tanpályánkon

Mesterséges tó: a Tanpályánkon működő vízfalak és szórófejek vízellátására mesterséges tavat alakítottunk ki, így minimalizáltuk a vezetékes víz használatát, s kíméljük a környezetet.

A jövő nálunk már elkezdődött: egy elektromos gyorstöltő állomást üzemeltetünk a Tanpályán a tréningekre érkezők részére. Környezetbarát, elektromos autóknak is tudunk már vezetéstechnikai tréninget kínálni, hogy a baleset-megelőzést ebben a ma már nem is olyan szűk és roham léptekben növekvő szegmensben is támogathassuk.