…azok a narancssárga autók. Ők csúszkáltak a tanpályánkon, hogy télen mi ne csúszkáljunk!

2014. 08. 06. 10:35

Az őszi hónapokra legjellemzőbb viszonyok: esőzések, az őszi lombokat az utakra kavaró szelek, a téli hajnalok jégbordás útszakaszai, nem is beszélve a hirtelen lehulló több centiméteres friss hóról. Szerencsére az esetek nagy részében ezekről az őszi-téli vezetést nehezítő körülményekről csak az időjárás jelentésben értesülünk. 

Ugye-ugye… Mire a család reggel elindul az óvodában, iskolába, majd a szülők a munkahelyre már mindig tiszta útviszonyok között közlekedhetünk az utakon, mert azok a narancssárga autók azonnal „helyszínelnek” amikor esik, fagy, jégbordás vagy hullik a hó.
De vajon Ők, a közútkezelők, hogyan tudják biztonságosan vezetni azokat a több tonnás narancssárga autókat? 

Kurzus képekben: ITT
Igen, szükséges a rutin, állítja Kökény Imre a Magyar Közút Nonprofit zRt. oktatásszervezési munkatársa - 
ezért évről-évre rendszeresen szervezzük az ország minden pontjáról Kollégáinknak a Groupama Garancia Biztosító Vezetéstechnikai Centrumon kurzusokat. 
Számukra az élmény mellet, lehetőségük adódik vizes, lejtős, emelkedős, de mindig csúszós (műgyantás) útszakaszokon kipróbálni, tökéletesíteni autóvezetői tudásukat, illetve megismerni az általuk vezetett járművek kezelhetőségi határait. 

Az egész napos kurzus jó hangulata a résztvevő sofőrök kedves, barátságos hozzáállása mellett instruktorunk, 
Kolozsvári Antal tréfás, de a vezetéstechnikai és közlekedési ismereteket taglaló előadásában szakszerű és maximalista hozzáállásának ötvözete garantálja.

Őszi-téli útviszonyok?
Nincs mitől tartani, a közutas narancssárga autósok felkészülten várják az idényt.
És Ön?