Csattanó a végén: Vincze nyert!

2015. 01. 05. 16:04

Elképesztő csatában, az utolsó szakaszon dőlt el a 16. Szilveszter-rali: a hagyományos óévbúcsúztató viadalt a Vincze Ferenc, Kuti Péter páros nyerte meg az ifjabb Cseh Vilmos, Németh Gergely duó előtt, míg a harmadik helyen a parádés hajrát bemutató ifjabb Kiss László, Varga Zsuzsanna egység ért célba.   
Az már a harmadik gyorsaságin kiderült, idén nem lesz címvédés, ugyanis a tavalyi győztes Turán Frigyes, Zsiros Gábor duó váltóhiba miatt kiesett. 
A versenyen – amelyet majd tízezer néző izgult végig – a Vincze Ferenc, Kuti Péter duó hatalmas csatát vívott az ifjabb Cseh Vilmos, Németh Gergely kettőssel, mindketten három-három szakaszt nyertek meg a két nap alatt. A győzelem sorsa az utolsó szakaszon dőlt el az előbbi páros javára, mivel Cseh Mitsubishijét egy másik, a közönségnek autózó versenyző nem engedte előzni, így a hibátlanul száguldó Vinczéék végül a 3.4 másodperces hátrányukat 10.3 másodperces előnyre változtatták.



„Nagyot meccseltünk, és sajnálom, hogy végül egy ilyen peches dolog döntött kettőnk között. Bulizni jöttünk, de az első méterektől kezdve eredménycentrikusan versenyeztünk. Nagyon örülök a sikeremnek, és ez a győzelem ugyanolyan büszkeséggel tölt el, mint bármelyik másik korábbi” – jelentette ki Vincze Ferenc, aki korábban szlalom Európa-bajnok is volt, és jövőre az országos bajnokság I. osztályában szeretné bizonyítani a gyorsaságát.
Alig lehetett megvigasztalni ifjabb Cseh Vilmost, miután az utolsó szakaszon történtek miatt Németh Gergely navigátorral végül a második helyre szorult.
„Végig nagyon jól mentünk, ott álltunk egy nagy siker kapujában, erre tessék… Ha úgy lettünk volna másodikok, hogy nagy hajrával feljövünk a harmadik helyről, maradéktalanul boldog lennék. Végig komolyan vettük a viadalt, nyerni akartunk. Jövőre mindenképpen visszajövünk, hogy teljesüljön az álmunk” – fogalmazott ifjabb Cseh Vilmos, aki a tervek szerint szintén az első osztályban folytatja az idén.



Ifjabb Kiss László viszont hatalmas mosollyal az arcán nyugtázta a célba érve, hogy meglett az eredménye a nagy hajrájának, hiszen Varga Zsuzsanna navigátorral együtt végül sikerült megszerezniük az abszolút harmadik helyet.
„Büszke vagyok rá, hogy a tavalyi hatodik helyünk után idén odaértünk a dobogóra, ráadásul mindkét autónk célba ért. Azért Tomi öcsém megmutatta, mit tud az utolsó szakaszon, hiszen amíg én élet-halál harcot vívtam a harmadik helyért, addig ő az általam ledobott, használt gumikon adott nekem négy tizedet. Zsuzsi nagyon jól dolgozott végig, hibátlanul navigált, így teljesülhetett az álmunk ezzel a harmadik hellyel” – árulta el ifjabb Kiss László, akinek öccse, Kiss Pál Tamás végül a 22. lett összetettben, ám ha a hétfői első két szakaszon nem lettek volna technikai gondjai, vélhetően a legjobb tíz között végez.
A másik testvérpárbajt ifjabb Ranga László nyerte Péterrel szemben: előbbi a 7., míg utóbbi a 12. pozícióban zárta a Szilveszter-ralit
További érdekesség, hogy a kamionos Európa-bajnokságon remeklő Major Benedek, navigátorával, Váradi Alexandrával megnyerte kategóriája (H7) összetettjét egy Lada VFTS-sel.

16. Szilveszter-rali, abszolút végeredmény: 1.Vincze Ferenc, Kuti Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) 41:12.3, 2. ifjabb Cseh Vilmos, Németh Gergely (Mitsubishi Lancer EVO IX) +10.3 mp, 3. ifjabb Kiss László, Varga Zsuzsanna (Mitsubishi Lancer EVO IX) +27,5 mp, 4. Vincze Márton, Szedő Csaba (Mitsubishi Lancer EVO IX) +31.4 mp, 5. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) +35.9 mp, 6. Matics Mihály, Viczena Gábor (Mitsubishi Lancer EVO IX RS) +41.4 mp.