Magyar Elektromobilitás Egyesület a Groupama Tanpályán

2022. 10. 10. 11:13

A társadalmasítást, az érdekképviseletet, a népszerűsítést és a környezetvédelmet tűzte ki célként a Magyar Elektromobilitás Egyesület.
Megalakult a Magyar Elektromobilitás Egyesület (ELMOB), amely az elektromos járművek felhasználóinak érdekképviselete mellett a társadalmasítást, az e-mobilitás népszerűsítését, a hazai és nemzetközi szervezetekkel való együttműködést, valamint a környezettudatosság erősítését tűzte ki célként.
Az elektromos közlekedésre való átállás megkerülhetetlen az egyre zsúfoltabb városaink élhetőségének megőrzésében és javításában. Nem csak kényszerből, saját érdekünkből is lépni kell, hogy tisztább levegőt szívhassunk, de közben ne kelljen lemondani a mobilitásunkról sem.
Ma még sokan félnek a változástól. Az egyesület őket is segíti majd a rutinos tagok tapasztalatainak megosztásával a rendezvényeken és online térben egyaránt, de a tévhitek eloszlatása is fontos küldetés.
„Szükségét éreztük egy olyan egyesületnek, amely tapasztalt felhasználók munkájával és véleményével támogatja az érintett szervezeteket, akár döntéshozókat, országon belüli és országhatárokon átívelő kapcsolatokat épít ki, miközben a teljes társadalmat segíti eligazodni az e-moblitiás világában, nem utolsó sorban képviseli és védi a tagok érdekeit.” – mondta Németh Ágnes, a Magyar Elektromobilitás Egyesület elnöke.

Az egyesületet 15 magánszemély, elektromos jármű felhasználó alapította, de a tagság mindenki számára nyitott. Az egyesület tagja lehet bárki, aki egyetért az egyesület céljaival, függetlenül attól, hogy milyen elektromos járművet használ, hiszen az ELMOB az elektromos autók mellett az e-rollerek, az elektromos rásegítésű kerékpárok, az elektromos motorkerékpárok, az elektromos vízi járművek és az elektromos repülők tulajdonosait, felhasználóit is igyekszik segíteni és képviselni.
Az egyesület munkájáról és eredményeiről a jövőben az elmob.hu oldalon tesz közzé információkat. A megalakulást a Tanpályánkon jelentette be az egyesület.