Erdei Zsolt: „Ha játékos formában is, de a kicsikkel is meg kell ismertetni a közutakon rájuk leselkedő veszélyeket”

2012. 05. 29. 11:27

A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumba kilátogató, két súlycsoportban is világbajnoki címet szerző profi ökölvívó amellett, hogy újrakezdte az erőnléti és kondicionáló edzéseket, a fiával együtt járó kisóvodásokat tanított a biztonságos közlekedésre
Erdei Zsolt: „Ha játékos formában is, de a kicsikkel is meg kell ismertetni a közutakon rájuk leselkedő veszélyeket”. 


A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum ezúttal gyerekzsivajtól volt hangos, ugyanis a Zeneliget Alapítványi Óvoda csoportjai szállták meg a tanpályát kismotorjaikkal. A gyerekeket, közöttük saját kisfiát, egy igazi világsztár is elkísérte, aki több mint másfél órán keresztül a maga módján a balesetmentes közlekedés alapjaira tanítgatta az apróságokat. Erdei Zsolt nagyon jól érezte magát, és kijelentette, nem lehet elég korán kezdeni a biztonságos közlekedésre való felkészítést, és már most biztos abban, hogy a családjával is kilátogat a tanpályára, ahol szinte tökéletesen felkészíthetik a közúti forgalom szinte valamennyi váratlan szituációjára. 
A Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum mindig is elkötelezett híve volt a biztonságos közlekedés elősegítésének, főleg, ha kisgyermekekről van szó. Nem véletlen, hogy a tanpályán található Gyermek Közlekedési Parkba állandóan kurzusokat szerveznek különféle korosztályok számára, ahol a balesetmentes közlekedés alapjait tanítják a gyermekeknek.
„Mi, a Hungaroring Sport Zrt. és a céghez kapcsolódó szolgáltatók munkatársai mindig is szívügyünknek tekintettük, hogy elősegítsük a gyermekek biztonságos közlekedésre való nevelését. Éppen ezért fogadunk nagy szeretettel minden olyan tanintézményt, óvodától az egyetemig, hogy a kurzusainkon is felhívhassuk a figyelmet a közutakon rájuk leselkedő veszélyekre” – fogalmazott Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt vezérigazgató-helyettese, aki egyben a Vezetéstechnikai Centrumot irányító Tanpálya Kft. ügyvezetője. 
Ezúttal a Zeneliget Alapítvány Óvoda csoportjai kaptak nagyon játékos formában ízelítőt abból, miként kellene közlekedniük lábbal hajtott kis motorjaikkal vagy elektromos autóikkal.
„Csak köszönettel tartozunk a tanpályának azért, hogy fogadtak minket. Már ebben a korban is tudatosítani kell a kicsikben, hogy az utakon mennyi veszély leselkedhet rájuk” – mondta Jánossy Noémi óvodavezető.

A játékos, ugyanakkor hasznos program nemcsak ezért marad emlékezetes a kicsik számára, hanem azért is, mert egy igazi világsztártól is elleshették, mit kell csinálni, ha piros a lámpa, vagy ha valaki a gyalogosátkelőnél akar a másik oldalra átmenni. Erdei Zsolt, egykori két súlycsoportban is profi világbajnok ökölvívó kisfiát, Viktort kísérte el a foglalkozásra.
„Nagyon örülök annak, hogy ide is kihozzák a gyerekeket, hiszen egyrészt a kicsik kifejezetten élvezték az itt töltött időt, ugyanakkor így sokkal jobban megmarad bennük, mire kell az utcán odafigyelniük Viktor is imád kismotorral vagy autóval közlekedni, és bizony néha elkapja a gépszíj, amikor elkezd száguldozni. Nem baj, ha játékos formában is, de a kicsikkel megismertetik a közutakon rájuk leselkedő veszélyeket is” – jelentette ki Madár, aki nagyon élvezte a gyerekekkel való foglalkozást.
Megismerkedve a tanpálya más szolgáltatásaival, a világklasszis sportoló úgy döntött, ha ideje engedi, bizony ő és felesége is elvégez egy vezetéstechnikai kurzust.
„Az ökölvívó pályafutásom rövidesen folytatódik remélhetőleg. Bizakodó vagyok, ugyanis a menedzsmentem több lehetséges ellenféllel tárgyal a színfalak mögött, én pedig újra nekiduráltam magam, és elkezdtem a kondicionáló és erőnléti edzéseket. Ám arra mindenképpen idők szánok, hogy kijöjjünk ide Arabellával, mert az itteni tapasztalatok alapján a veszélyes szituációkat képesek leszünk a közutakon elkerülni vagy éppen korrigálni. Én rengeteget vezetek, míg a feleségem egy hatalmas karambol után most térne vissza a forgalomba, így duplán használ majd az itt eltöltendő idő” – árulta el Erdei Zsolt.



B. Molnár László