Erzsébet-tábor a Hungaroringen – 2013 F1 Magyar Nagydíj

2013. 07. 28. 18:45

Gyerekek és fiatalok találkozása a száguldó cirkusz sztárjaival. A gyermekkor a boldogságról szól – fogalmazta meg bölcsen különböző formákban több művész az elmúlt évszázadokban. Ezzel a szándékkel azonosulva csatlakozott a Hungaroring az Erzsébet-programhoz. 

 Hungaroring Sport Zrt. a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvánnyal együttműködve gyermekeket, illetőleg 18. életévüket be nem töltött fiatalokat hívott meg a 28. Formula 1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíjának pénteki napjára. Az Erzsébet-tábor keretében meghirdetett egynapos kirándulásra alap- és középfokú oktatási intézmények, gyermekvédelmi intézmények, nevelőszülői hálózatok, családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatást nyújtó intézmények, szolgáltatók, gyermekek átmeneti otthonai, családok átmeneti otthonai, valamint helyi önkormányzatok fenntartásában működő egyéb intézmények nyújthattak be pályázatot. A kirándulás önrésze 200 vagy 1000 forint volt, a család jövedelmétől függően.

Egész napos élmény- és kalandtúrában volt részük július 26-án, pénteken a Hungaroringen, az Erzsébet-tribünön mindazoknak, akik nyertek a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Forma-1 szabadedzés pályázatán. 

Az ország minden tájáról összesereglett több mint 3 ezer gyermek és fiatal – kísérőikkel egyetemben – szinte testközelből szurkolhatott a száguldó cirkusz általuk eddig csak a televíziók képernyőin keresztül követett világsztárjainak, élvezhette küzdelmüket. A gyermekek az élményen kívül meleg ebédet és uzsonnacsomagot is kaptak. 

Gyermekzsivajtól volt hangos tehát a Hungaroring, majd örömujjongástól, amikor Gerstl Péternek, a Hungaroring Sport Zrt. alelnökének közbenjárására megjelent az Erzsébet-tribünön Bernie Ecclestone, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Nico Rosberg! 

A Hungaroring Sport Zrt. mindent megtett annak érdekében, hogy ezek a gyerekek, fiatalok egy felejthetetlen nap emlékével távozzanak a világ egyik tradicionális versenypályájáról. 

A társaság vezetése hangsúlyozza, hogy a felejthetetlen élmények megosztása mellett nagyon fontos a gyermekek biztonságra való nevelése is. Ez az esemény jól illeszkedett a Hungaroring baleset megelőzési gyermekprogramjába. A pálya továbbra is nyitott az iskolák és a gyerekek felé, mi más is lehetne a célkitűzés, mint minél több fiatalt idevonzani.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója így kommentálta a történteket: - Vannak ügyek, amelyekért érdemes élni. Úgy gondolom, a gyermekek, a fiatalok szolgálata, és bennük az autósport szeretetének elültetése is ezek közé tartozik. Egy kínai közmondás szerint a gyermek élete olyan, mint egy papírlap, amelyen minden arra járó nyomot hagy. Remélem, hogy a Hungaroring több mint 3 ezer gyermek és fiatal lelkében, szívében hagyott nyomot, egy kitörölhetetlen örömforrást. 

Forrás: Hungaroring Sport Zrt.