Fejlődni muszáj!

2014. 09. 09. 14:57

Az állandóság biztonságot ad. 
De az is csak olyan, mint a homokvár – a dagályig tart ki. Így azután muszáj folyamatosan fejlődni, s ezt tartja szem előtt a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum is. 

A kiváló, ISO minősített tanpályán minden évben felülvizsgálatot tartanak, s ahol szükséges (hiszen például kopnak az alkatrészek) cserélik a berendezéseket – így tudják fenntartani a színvonalat a 15 éves pályán. 

Hogy kezdődött? 
Kilencvennyolc nyarán hétfős stábbal alakítottuk ki a jelenleg is üzemelő négy pályát – emlékezett vissza Pesoldt Ferenc, aki a kezdetektől a tanpályán lát el műszaki feladatokat, tehát ha valakinek, hát neki van rálátása az akkor és azóta történtekre. – Akkoriban még gyerekcipőben járt nálunk a vezetéstechnikai oktatás, így a vezetőség háromnapos, intenzív kurzusra küldött minket a németországi Kemptenbe. 

Mi volt a feladata az elmúlt tizenöt évben a tanpályán? 
Kétezerötben kért fel az akkori vezetőség a Tanpálya műszaki vezetésére, amelyet örömmel elfogadtam azzal a feltétellel, hogy emellett a szívemhez közel álló instruktori munkát is folytathassam. 

A tanpálya ISO minősítésű. Miért fontos ez? 
Mert az ISO előírásai nagyon szigorúak, ha ennek megfelel egy pálya – márpedig mi 2005 óta folyamatosan megfelelünk –, az a cégek és magánszemélyek döntéseit is pozitív irányban befolyásolja. Mert mindenki tudja, ezt a magas minősítést csak az a pálya kapja meg, ahol magas a szakmai képzettség, szervezettek a munkafolyamatok. 

Miért szükséges az éves rendszeres felújítás?
Minden évben ötezren vesznek részt a vezetéstechnikai kurzusainkon, így a négy pályán és a tantermeken nyilván mindig van mit csinálni. Ahhoz, hogy műszaki hiba miatt ne kelljen egy tréninget lemondani, a megelőzés, a rendszeres karbantartás nélkülözhetetlen. Az idén a Groupama jóvoltából újrafestettük a startvonalat és átfestettük a négy instruktori irányító állomást, valamint új burkolatot és festést kapott a rendezvényterem. Ezzel párhuzamosan persze a műszaki felújításokat is végrehajtottuk: kijavítottuk a műgyanta-repedéseket, felújítottuk a rántópadot, kicseréltük a szórófejeket és a vízfalak elhasználódott gumitömítéseit, kitisztítottuk a szűrőket – szóval minden munkát elvégeztünk, amit ilyenkor kell.