Gyulay Zsolt: „A mostani versenysorozat az F1 történetének legizgalmasabb világbajnoksága”

2012. 06. 18. 08:54

Verdanapok 2012: Két belépőt sorsolnak ki az idei ENI Formula 1 Magyar Nagydíjra azok között, akik helyesen válaszolnak a helyszínen a Hungaroringgel kapcsolatos kvízkérdésekre

Immár hagyomány, hogy a nyár beköszöntével megrendezésre kerül az egyre népszerűbb Verdanapok. Az idei rendezvényen – június 30-án a budapesti Bókai Kertben (XVIII. kerület Szélmalom utca 33.) – a megszokott nívós programokon túl, első alkalommal a Hungaroring Sport Zrt., valamint a mogyoródi pályán található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum is bemutatkozik a rendezvényre kilátogató közönségnek. És ha már ott lesznek, akkor a Hungaroringgel kapcsolatos kvízkérdéseket tartalmazó Totó helyes kitöltői között több értékes ajándékot sorsolnak ki, többek között egy páros belépőt a július 29-i F1-es Magyar Nagydíjra. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy véli, idén érdemes lesz kilátogatni a magyar futamra, ugyanis a sportág történetének legizgalmasabb világbajnoksága a 2012-es sorozat.

A tavalyi, Budaörsi Reptéren sikeresen megrendezett Verdanapok idén is megrendezésre kerül. Igaz, némi változás a 2011-es rendezvényhez képest, hogy most egy napon keresztül csodálhatják az érdeklődők a kiállított autó-, és motorcsodákat, próbálhatják ki, milyen beülni egy driftversenyző mellé, vagy találkozhatnak ismert sportolókkal vagy művészekkel. Ráadásul a helyszín is megváltozott, a június 30-i rendezvény helyszíne ezúttal a főváros XVIII. kerületében található Bókai Kert lesz, ami tömegközlekedési eszközökkel, illetve autóval is könnyen megközelíthető.
Első alkalommal lehet a Verdanapok történetében találkozni a többek között az F1-es Magyar Nagydíjat immár 27. alkalommal megrendező Hungaroring Sport Zrt.-vel, illetve annak különböző szolgáltatásaival.
„Nagy örömmel veszünk részt a Verdanapok immár hagyománnyá vált rendezvényén. Az időzítés is a lehető legjobb, hisz azokkal, akik igazán szeretik az autókat, illetve az autósportot, július elsején, vasárnap találkozhatunk a mogyoródi pályán, az ingyenesen megtekinthető Superstars versenyen. A kilenc futamból álló sorozatban öt korábbi F1-es pilóta is rajthoz áll, és rajtuk kívül ezúttal a WTCC világbajnokság magyar klasszisa, az éppen a Hungaroringen futamot nyerő Michelisz Norbert is ott lesz a mezőnyben” – fogalmazott Gyulay Zsolt.
Az elnök-vezérigazgatója elárulta, javában folyik már a jegyek árusítása a július 29-i, ENI Formula 1 27. Magyar Nagydíjra, és az eddigi adatok alapján bizakodóan várja a futamot.
„Nem csoda az érdeklődés, ugyanis a mostani versenysorozat a sportág történetének legizgalmasabb világbajnoksága. Nemcsak a végső győztest, hanem egy-egy verseny nyertesét sem lehet idén megtippelni, ugyanis az eddigi hét nagydíjon hét pilóta diadalmaskodott. Bízom abban, hogy sok magyar szurkoló is kijön a magyar futamra” – jelentette ki Gyulay Zsolt.
A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum vezetősége is fontosnak ítélte a Verdanapokon való jelenlétet, ugyanis ők a biztonságos közlekedés fontosságának üzenetét szeretnék minél több emberhez eljuttatni. Minden korosztályhoz szól a kampányuk, de 2012-ben kiemelt szerepet kapnak a fiatalok.
„Még mindig rengeteg a baleset az utakon, melyekben valamennyi korosztály veszélyeztetett, ezért úgy döntöttünk, hogy idén is mindenképpen szeretnénk a Balesetmegelőzési programban betöltött szerepünket tovább erősíteni, így folytatjuk az úgynevezett „Életút program”-ot, amely a gyermekektől az idős korosztályig mindenkinek szól. A gyermekek mindig is fontosak voltak számunkra, és a közlekedési parkunkban tartott, a tanév keretein belüli gyakorlati oktatáson kívül ebben az évben már az MVM által támogatott kéthetes nyári tábort is szervezünk, melynek fő irányvonala természetesen a biztonságos közlekedésre nevelés lesz” – ecsetelte Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki egyben a tanpálya ügyvezetője.
Természetesen nemcsak szóban, hanem kézzel fogható, kipróbálható eszközökkel is jelen lesz a Hungaroring: a standjukon találkozhatnak az érdeklődők egy biztonsági öv-szimulátorral, a nemrégiben megnyitott off-road pályán használatos terepjáróval és quaddal.
„Egy nyereményjátékot is szervezünk, ugyanis akik a helyszínen helyesen kitöltik a Hungaroringgel és a tanpályával kapcsolatos kérdéssort, azok között értékes ajándékokat sorsolunk ki. A fődíj egy kétszemélyes belépő lesz a július 29-i F1-es Magyar Nagydíjra, míg mellette egy-egy tanpályás, illetve off-road vezetési kurzust is nyerhetnek a jól választ adók” – tette hozzá Gazsi Júlia.
A nyeremények kisorsolására aznap este kerül sor a nagyszínpadon, a tombola ideje alatt.

B. Molnár László