Gyutai Adrián: „Minden szinten készen állunk a kihívásra”

2013. 11. 15. 09:20

Ismert sportolókkal csaphat össze mindenki szimulátoron a hétvégi Autó, Motor és Sport Expón a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum standján

Az idén nagyon szép jubileumához, a 15. évéhez érkezett el a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum, amely hétvégén az Autó, Motor és Sport Expóra csábítja azokat, akik fogékonyak a biztonságos közlekedésért folytatott kampányukra, illetve szívesen mérnék össze vezetői tudásukat ismert sportolókkal. 

A pénteken a Hungexpo területén nyitó kiállításon ugyanis a Tanpálya standján a Motoros Akadémia mellett a vállalkozó kedvű látogatók összemérhetik vezetői tudásukat az olimpiai ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok birkózóval, Lőrincz Tamással, a rendkívül csinos kétszeres Lotus Ladies Cup-győztes Bús Edinával, illetve Tóth Imre és Gyutai Adrián gyorsasági motorversenyzőkkel.
A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum a biztonságos közlekedés fontosságának üzenetét szeretné minél több emberhez eljuttatni. Éppen ezért volt fontos számukra, hogy a balesetmentes közlekedésért folytatott kampányuk, illetve a Motoros Akadémia programjának bemutatása érdekében részt vegyen a hétvégi – október 15. és 17. között – Autó, Motor és Sport Expón, melyet a Hungexpo területén rendeznek meg.
A három nap alatt a Tanpálya standján nemcsak a Motoros Akadémiát mutatja be az érdeklődők számára Pétervári Mátyás vezető instruktor, hanem a motorsportot kedvelők testközelből nézhetik meg a Supersport világbajnokság magyar menőjének, Tóth Imrének, valamint a Superstock 600-as kategória idei legjobbjának, az Európa-bajnokságon pontokat szerző Gyutai Adrián motorját. A két versenyző mellett pénteken találkozhatnak a londoni olimpia ezüstérmesével, a kétszeres Európa-bajnok Lőrincz Tamással, valamint szombat délután a Lotus Ladies Cup kétszeres bajnokával, Bús Edinával, akik a szurkolókkal való találkozáson kívül a vezetői tudásukat is összemérik a jelentkezőkkel egy erre az alkalomra kiállított szimulátoron.
„Nagyon örülök, hogy a Hondámmal együtt részt vehetek az Auto, Motor, és Sport Expón a Motoros Akadémia hivatalos arcaként. Őszintén remélem, hogy Imivel együtt sikerül minél több motoros rávennünk arra, hogy tavasszal nálunk indítsák a szezont egy-egy kurzus elvégzésével. Nemcsak a biztonságos közlekedésre lehet itt felkészülni az egy vagy kétnapos programjainkon, hanem a Hungaroring aszfaltcsíkján is végigmotorozhat minden résztvevő a vezetésünkkel. Tudom, nem lesz egyszerű, de mindhárom napon megküzdünk a jelentkezőkkel szimulátoron, hogy kiderüljön, ki a legjobb, ki lesz a leggyorsabb versenyző a virtuális pályákon. Egyikünk sem ismeri a programokat, ám készen állunk a kihívásra” – jelentette ki Gyutai Adrián, aki idén nemcsak megnyerte a Superstock 600-as kategória magyar bajnoki címét, hanem a nemzetközi színtéren is ragyogóan teljesített: második lett az Alpok Adria és az IMRC sorozatban, míg egyedüli magyar indulóként a két pontot érő 14. helyen végzett az Európa-bajnokságon.
Az évek óta a Supersport világbajnokságon szereplő, többszörös magyar bajnok Tóth Imre sem hagyja otthon versenygépét, amit egészen közelről szemlélhetnek meg az érdeklődők.
„Egy pillanatig sem gondolkodtam, amikor felkértek arra, hogy népszerűsítsem a Hungaroringen üzemelő Motoros Akadémiát, hiszen egy itteni kurzus elvégzése hozzájárulhat ahhoz, hogy felkészültebben mehessenek a jó idő beálltával a motorosok a közutakra, aminek eredményeképpen jóval kevesebb legyen a közlekedési baleset. Nagyon várom már én is a versengést a szimulátorral, és bevallom, nagyon nem szeretek veszíteni, ezért mindent megteszünk majd, hogy megvédjük a sportolók becsületét” – árulta el Tóth Imre.
A tavalyi, Londonban rendezett nyári olimpián ezüst, míg a tavaszi Európa-bajnokságon aranyérmet szerző Lőrincz Tamás is boldogan mondott igent a felkérésre. 
„Imádok vezetni, és a testvéremmel együtt nemrég megtapasztalhattuk, mennyit jelenthet az a közutakon, ha előtte a Tanpálya szakértő munkatársai felkészítenek minket a közlekedésben ránk leselkedő váratlan helyzetek kezelésére. Persze most nem erről lesz szó, és bízom abban, hogy a szimulátorral is képes leszek megfelelően teljesíteni. Rajtam nem múlik majd, hogy a remélhetőleg minél nagyobb számú kihívóinkat legyőzzük” – fogalmazott Lőrincz Tamás.

B. Molnár László