Herczig Norbert: „Százas tempónál forogtunk meg hideg abroncsokkal”

2012. 08. 01. 15:18

A Skoda tesztversenyén az idei Rallye Bajnokság éllovasa volt a jutalom a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban. Kiderült, hogy nemcsak a közlekedésben az autósokra leselkedő váratlan helyzetekre készítheti fel a jogosítvánnyal rendelkezőket a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum, hanem különböző gépkocsik tesztelésére is kiválóan alkalmas a tanpálya. 

A Skoda hivatalos hazai márkaimportőre, a Porsche Hungária itt győződhetett meg arról, hogy a legújabb városi kismodelljük, a Citigo mi mindenre képes terhelés alatt. Ráadásul a programban résztvevők egy versenyt is vívhattak a tanpályán, és a leggyorsabbakat és legügyesebbeket megautóztatta az idei Rallye Bajnokság éllovasa, Herczig Norbert. Az autóversenyző nem kímélte utasait, megismertette velük versenygépe segítségével, milyen érzés lehet a gyorsaságin száguldozni, sőt a kerékcserét követően még meg is pördült százas tempónál.
A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum a biztonságos közlekedés fontosságának üzenetét szeretné minél több emberhez eljuttatni. Ám a veszélyhelyzetekre való felkészítés mellett a tanpálya arra is alkalmas, hogy a piacra bevezetendő modelleket leteszteljék biztonsági és menettulajdonsági szempontokból. A Porsche Hungária pontosan ezt a lehetőséget használta ki akkor, amikor egyrészt az általa forgalmazott Skoda márkakereskedő-hálózat dolgozói közül a legjobban teljesítők számára egy motivációs versenyt szervezett a vezetéstechnikai centrumban, másrészt azonnal kipróbálhatták, vajon mit is bír a márka legújabb modellje, a kisvárosi Citigo.
„Nagyon örülök annak, hogy sikerült egy hosszabb távú együttműködést kötnünk a Porsche Hungáriával, amely ebben az évben nyolc autós eseményt tervez megtartani a Vezetéstechnikai Centrumban, valamint további három alkalommal a nemrég felújított off-road pályánkat veszi majd igénybe. Mi boldogan adtunk és adunk helyszínt és lehetőséget a gyakorlásra, ugyanis a Tanpálya számára az a legfontosabb, hogy a lehető legtöbb fórumon megismertesse az emberekkel a biztonságos és balesetmentes közlekedés fontosságát” – jelentette ki Gazsi Júlia, a rendezvénynek otthont biztosító Vezetéstechnikai Centrum ügyvezetője, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese.
A résztvevőket az élményeken és a tapasztalatokon kívül az is motiválta a minél jobb eredmény elérésében, hogy a verseny végén a legjobbakat elvitte egy-egy körre saját versenyautóján Herczig Norbert, az idei Rallye Bajnokság éllovasa, a legutóbbi veszprémi verseny győztese.

„Fantasztikus élményt nyújtott a számomra, ahogy láttam, miként harcolnak azért, hogy beülhessenek mellém, és a Fabiám utasaként kipróbálhassák, mit is érezhet egy navigátor egy versenyző mellett. Én is nagyon kíváncsi voltam arra, mire is képes a Citigo, és állítom, a Skoda új kisautója igencsak megállja majd a helyét a városi forgalomban és a közutakon egyaránt” – fogalmazott Herczig Norbert, a Skoda Rallye Team Hungária versenyzője.
A sportág 2009-es abszolút bajnoka rendesen kiélvezhette ismét a vezetést, ugyanis délelőtt a legjobb 15, míg délután a legjobb 5 időt elérőt vitte el egy rövid száguldásra. Valamennyi „navigátor” nagyon élvezte a tanpályán zajló körözgetést, és valamennyien azon a véleményen voltak, az itt szerzett tapasztalatoknak köszönhetően a közúti forgalomban is felkészültebben vehetnek részt.
„Nem kíméltem őket, hadd érezzék meg a versenyfeelinget az anyósülésen ülve. Egy teljes szett gumit sikerült elhasználnom a délutáni etap elejére, így amikor abroncsot cseréltünk, a hideg gumik miatt úgy százas tempónál sikerült megforognunk” – elevenítette fel Herczig Norbert, aki tavaly, a Vezetéstechnikai centrum arcaként rengeteget tett azért, hogy minél több emberhez eljusson a tanpálya biztonságos közlekedést elősegítő programja.