Juhász Dávid: „Végre megvan a motorom!”

2013. 02. 14. 16:28

Egy lépéssel ismét közelebb került a Tomracing Motorsport Team ahhoz, hogy bemutatkozhasson a 2013-as szezonban a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es kategóriájában. Meglett az eredménye a csapat tulajdonosa, Miklósy Tamás megfeszített munkájának, legalábbis ami Juhász Dávid versenymotorját illeti. 

A fiatal magyar versenyző vadonatúj Kawasaki ZX 10R típusú gépe várhatóan a jövő hét elején érkezik meg Magyarországra. Ebben a felszabadult légkörben vendégeskedett a csapat a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum Off-Road Centerében, ahol Katona Csaba vezető instruktor irányításával a gárda tagjai majd két és fél órán keresztül végezték el a Hungaroring erdejében az erre az alkalomra összeállított feladatokat. A jó hangulatú csapatépítő tréningen az is eldőlt, hogy motorja mellé a „csapatkapitányi karszalagot” is megszerezte Juhász Dávid – akinek csapatát Biel Richárd, Biel Zsolt, Czikkely Zoltán, Csutak Péter és a tulajdonos, Miklósy Tamás alkotta -, ugyanis simán legyőzte Radák „Radír” Jánost és társait: Bene Pétert, Dér Zoltánt, Hodik Tibort, Kurucz Ferencet és Papp Csabát. A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum Off-Road Centerében készült videókat ide kattintva megtekinthetik a Tomracing Motorsport Team Youtube csatornáján.

Juhász Dávid, versenyző:

“Igencsak feldobódva érkeztem a tréningre, hiszen végre megvan a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatában való induláshoz szükséges motorom, a Kawasaki ZX 10R, azaz újabb komoly lépéssel kerültem közelebb álmom megvalósításához. Teljesen felszabadultan „küzdöttem” ennek tudatában a kapitányi tisztért Radírral és csapatával, amit végül a többiek hathatós segítségével meg is szereztem. Eddig ez egy tökéletes hét a számomra, amihez ez a remek csapatépítő tréning is jelentősen hozzájárult. Nem először vagyok a Hungaroringen, de álmomban sem gondoltam, hogy ilyen kellemes meglepetésben is részem lehet itt.”

Radák “Radír” János, versenyző:

“Noha most alulmaradt az általam vezetett csapat, nem érzem úgy, hogy végérvényesen vereséget szenvedtünk volna. A csapatépítő tréning alatt nem volt olyan pillanat, amikor ne éreztük volna jól magunkat. Bevallom, én sem gondoltam volna, hogy ebben az erdőben ilyen remekül lehet szórakozni. Természetesen az tetszett a legjobban, amikor beülhettünk az autókba, és többek között megtapasztalhattam egy speciális szemüveg segítségével, milyen, ha valaki részegen ülne a volán mögé. Most nemcsak megértettem, hanem át is érezhettem, hogy a biztonságos közlekedés érdekében sosem szabad szeszes ital hatása alatt autót vezetni.”

Miklósy Tamás, csapatvezető:

“Először is szeretném megköszönni a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumnak, hogy egy ilyen kiváló csapatépítő tréninget biztosítottak számunkra a Hungaroring belső területén található Off-Road Centerükben. A feladatok alatt végig jól szórakoztunk, és úgy gondolom, hogy még jobban összekovácsolódott a csapatunk. Ráadásul a jókedvünket csak növelte, hogy Dávid motorjának érkeztével megint közelebb kerültünk a nagy célunkhoz, a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatában való indulásunkhoz.”

Forrás: Tom Racing Team