Kerepesi kisdiákok vették birtokba a Tanpályát!

2023. 02. 15. 09:41

Futkároztak – szigorúan szakmailag… –, bepillantást nyertek a rendőrök munkájába, részt vettek egy nagyon kalandos off-road túrán a Hungaroring erdejében, s ha már itt voltak, megismerhették Formula 1-es versenypályánk rejtett zugait is. 


A kerepesi kisdiákok – akiket elkísért a város polgármestere, Gyuricza László is – elképesztő lelkesedéssel vetették bele magukat a Groupama Tanpálya és a Pest Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett programokba, amelyek célja természetesen az volt, hogy ha játékosan is, de a közlekedésbiztonságra ösztönözze, nevelje őket. 

A Közúti Közlekedési Akcióprogram keretében négy alkalommal szervez Miniring nyílt napot, amelyek keretében a környék iskolái betekintést nyerhetnek az itt zajló közlekedési képzésbe. 

Kedden új, interaktív, okos táblára adaptált feladatok várták őket: rajzoltak, színeztek, feladatokat oldottak meg, és szemmel láthatóan élvezték, mert nagyon aktívak voltak. A futkározásnak valójában része a sebesség- és távolságbecslés, a rendőrautóba pedig nem csupán azért lehet beülni, mert az már önmagában is elképesztően izgalmas, hanem azért is, hogy megismerhessék a rendőrök munkáját, munkaeszközeit. Az off-road pályán és a Hungaroringen zajló túra már csak hab a tortán, az már tényleg csak a közlekedés élvezetes oldalát mutatja be – különleges körülmények között. 


Egy szó, mint száz a kerepesi diákok ezen a napon játszva tanultak, s ahogy a Tanpályán mondani szokták, ha csak egy balesetet is sikerül megelőzni ennek a programnak köszönhetően – már megérte!