Kétezernél is több Golfot várnak a II. Golf-találkozó élménynapjára

2013. 09. 20. 09:01

A szervezők célja a tavalyi esemény túlszárnyalása, akkor hazánk eddigi legnagyobb ilyen rendezvényén 3956 Volkswagen és több mint kétezer Golf érkezett a mogyoródi pályára. 

 
Második alkalommal rendez a Volkswagen Golf-találkozót a Hungaroringen, a tavalyi sikert megismételve idén is változatos programokat kínálnak a szervezők az autózás szerelmeseinek és családjuknak. A nap műsorvezetője Kovács András Péter (KAP) humorista lesz, így az izgalmak mellett a jókedv is garantált.
 
Majd’ harminc évvel ezelőtt, 1974-ben gördült le az első Volkswagen Golf a wolfsburgi autógyár futószalagjáról. Az autógyártás történetében egyedülállónak számító típusnak azóta hét generációja szolgálta ki az autósokat, és az idén a Golf-család újabb tagokkal bővül. A Volkswagen ugyanis éppen a Golf találkozót választotta a kombi változat, a Golf Variant VII és a legerősebb Golf, a GTI premierjének helyszínéül.
 
A szervezők célja a tavalyi esemény túlszárnyalása, akkor hazánk eddigi legnagyobb ilyen rendezvényén 3956 Volkswagen és több mint kétezer Golf érkezett a mogyoródi pályára, ahol az addigi hat generáció széria- és tuning modelljei mellett Magyarországon első ízben volt látható a Golf VII. Újdonságokból és élményekből idén sem lesz hiány, a Golf- dzsembori családi programot kínál. A belépődíj 200 forint, az első 2500 résztvevő tombolajegyet kap.
 
Míg az apukák tesztelhetik az új Golf GTI-t és a kombi Golf VII-est,  a vezetéstechnikai pályán próbára tehetik tudásukat az ingyenes gyorsszervizben a Volkswagen szakembereivel átvizsgáltathatják Golfjukat, vagy a gokart pályán kiélhetik versenyszenvedélyüket, addig az anyukák és a gyerkőcök is jól érezhetik magukat a Hungaroringen. Az Avon tanácsadói sminkeléssel, illat tippekkel, termékpróbákkal, bio kozmetikumokkal és kézápolással várják a hölgyeket. Természetesen az autós programokon elfáradt kicsikről sem feledkeztek meg a Golf-találkozó szervezői, a gyerekeket mesesarok, bábszínház, játszótér, arcfestés, Geomag autóépítés és modellautó verseny várja. A nagyobb gyerekek távirányítású elektromos és benzines modellautó, -repülő és -helikopter bemutatón vehetnek részt, a kreativitásukat pedig egy Golf átfestésében élhetik ki. Ebben Crayola festékek lesznek a segítségükre.
 
A kamaszoknak ez kevés, ők igazi autót akarnak vezetni. Erre is lesz lehetőség, a Hungaroring Kart Center várja az ellenőrzött és biztonságos száguldásra vágyó fiatalokat.
 
A Continental jóvoltából megelevenedik egy virtuális gumiabroncs gyár, tesztelni lehet gumikat, a katasztrófavédők élőben szemléltetik, hogyan szabadítják ki a sérülteket az összetört autóból és hogyan kell eloltani egy felrobbant kocsit. A KRESZ-parkban a gyerekek a biztonságos közlekedés szabályait sajátíthatják el, majd a KRESZ-oktatás után villanyautókkal tesztelhetik tudásukat a jelzőlámpákkal és közlekedési táblákkal felszerelt pályán. Ügyességi tudásokat próbára tehetik azok is, akik kapura felakasztott gumiabroncsokba próbálják bedobni vagy berúgni a labdákat. Lábbal hajtós motorok és autók bérelhetők, lesz autósmozi, a veterán autók szerelmesei pedig Bogarakban gyönyörködhetnek, de lesznek tuning autók is.
 
A Volkswagen Golf találkozó zárásaként 17:00 órakor a Hooligans együttes zenél a nagyszínpadon, majd 18:30-kor tombola sorsolás következik, amelynek a fődíja egy Volkswagen Golf II-es.
 
A Golf-találkozóról bővebb információ a www.golftalalkozo.hu oldalon található, ahol lehetőség van az előzetes regisztrációra. Az érdeklődők természetesen nem csak Golf autókkal érkezhetnek a Ringre, gépkocsi márkától és típustól függetlenül a szervezők mindenkit örömmel várnak a helyszínen.

Forrás: Bevezetem.hu