Maserati-premier a Hungaroringen

2012. 09. 04. 19:18

Hétvégén hazánkban rendezik a jubileumi 100. International GT Open futamot - Néhány percre Alonso, Schumacher vagy éppen Hamilton bőrébe is belebújhat bárki a mogyoródi komplexum   gokart pályáján

Újabb fantasztikus versenyautó-sorozat debütál a hétvégén a Hungaroringen. A 2006-ban életre keltett International GT Open idei hatodik állomásának ad otthont a mogyoródi pálya, amelynek keretein belül két ünnepre is készülhetnek a nézők: egyrészt a vasárnapi 2. futam lesz a jubileumi századik verseny, valamint éppen itt debütál a sorozatban a Maserati egyik csúcsmodellje, a GranTurismo MC3. Látványban tehát nem lesz hiány, és akit elkap a versenyláz, az rögtön ki is próbálhatja tudását a Hungaroring gokart pályáján.
A Hungaroringen ismét fantasztikus élményben részesülhet az, aki szereti az autóversenyeket. Ugyanis a hétvégén a 2012-es International GT Open mezőnye látogat el a mogyoródi ringre, ráadásul a világ egyik legnépszerűbb sorozata rögtön az első magyarországi látogatása alatt ünnepli jeles jubileumát: a vasárnapi második futam lesz a kategória 100. versenye.
Lesz itt minden, amit a benzingőz szerelmesei látni szeretnének: az FIA által szervezett Formula 2 bajnoki futamok, a GT2 és 3-as versenyek, látványos cserék a kormánynál. Egy biztos, a GT Open-en részt vevő márkák bármelyike hatalmas feltűnést keltene az utcán. A pontversenyben egyelőre a Ferrari tartja előnyét a Porschék, az Aston Martinok és a Chevroletek előtt, ugyanakkor a magyar versenyen debütál a mezőnyben a Maserati GranTurismo MC3. Azok a szerencsések, akik vasárnap kilátogatnak a Hungaroringre, délelőtt 10.30-tól egészen közelről is szemügyre vehetik ezeket az autócsodákat a 11.15-ig tartó boxlátogatás alatt.
Jesús Pareja, a GT Sport vezérigazgatója elmondta, nagyon boldog, hogy a 2006. április elsején, a monzai futammal elindult sorozat a kontinens egyik legnépszerűbb bajnokságává nőtte ki magát.
„A dolgok jól alakultak, és ezért csak köszönettel tartozunk a GT Open mellett hűségesen kitartó csapatoknak, vezetőknek, a versenyzőknek és a szponzoroknak. Külön öröm számunkra, hogy ezt a mérföldkövet, a századik futamot egy új helyszínen ünnepelhetjük, amely 1986 óta házigazdája a Formula 1-nek” – fogalmazott a sorozat jogtulajdonosa.
És ha netán valaki azt is ki szeretné próbálni, milyen érzés versenyezni, az még ezt is megteheti. Ugyanis ezen a hétvégén kedvezményesen teheti próbára a tudását a Hungaroring gokart pályáján – egy nyolcperces menet gyermeknek 1500, míg a felnőtteknek 1800 Ft -, és kitapasztalhatja, vajon mit érezhet Alonso, Hamilton vagy Schumacher, amikor az F1-ben versenyez egymás ellen.

B. Molnár László