Michelisz Norbert: „Mindig, mindenhol nyerni szeretek”

2013. 10. 08. 10:44

A WTCC magyar klasszisa egy Honda volánjánál és szimulátoron is legyőzte a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban az őt kihívó zenészeket, Bebét és Némót. 

A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban régen hallatszódott ennyi nevetés, mint hétfő délután. Na, nem valami kabaré vagy vígjáték jeleneteit forgatták a Tanpályán, hanem egy igazi, „vérre menő” küzdelem zajlott az aszfalton és a képernyőn. Hazánk két ismert zenésze, Bebe (Back II Black) és Németh Gábor, alias Némo (egykori Club 54) kétfrontos csatára hívta ki a túraautó-világbajnokság 2012-es privát világbajnokát, Michelisz Norbertet. A nap rengeteg poént, frenetikus jókedvet, és a várt végeredményt hozta: mind az aszfalton, mind pedig a szimulátoron a WTCC magyar klasszisa diadalmaskodott. Norbi elárulta, a két zenész nagyon kemény ellenfélnek bizonyult, és abszolút komolyan vette hármuk csatáját. 
Noha a balesetmentes közlekedés elősegítését célzó kurzusok szervezése és megtartása a fő feladata a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumnak, illetve kiemelt feladatának tekinti a gyermekek biztonságos közlekedésre való nevelését, azért a könnyedebb programok is helyet kapnak az „étlapjukon”. Hétfő délután a WTCC magyar klasszisa, Michelisz Norbert az idei szezonjának „legkeményebb csatáit” vívta meg a Tanpályán, illetve egy szimulátor előtt. A túraautó világbajnokság 2012-es privát világbajnokát ugyanis éppen ott akarta legyőzni a hazai könnyű zenei élet két sztárja, Bebe és Némo, ahol Norbi a legnagyobb sikereit aratta.
A kétfrontos csata első állomásaként három pálya – rántópad, kör és szlalom – nehézségein kellett átküzdeniük magukat Norbi tűzpiros Hondájával. A WTCC klasszisa kezdte a megmérettetést, és hibátlanul, szintidőn belül ért a célba. Bebe és Némo sem hibázott, igaz, az ő tempójuk „kicsit elmaradt” Micheliszétől.
„Miután láttam az első méterek után, hogy mindketten rutinos sofőrök, így egy pillanatig sem féltettem a Hondát. Nagyon jól kezelték az autót, igencsak kemény ellenfélnek bizonyultak. Természetesen megpróbáltam komolyan venni a nagy összecsapást, hiszen egyrészt imádok vezetni, másrészt legalább annyira szeretek nyerni is. Igaz, a mai napnak nem ez volt a fő szempontja” – árulta el Michelisz Norbi, a Tanpálya ezen a délután igencsak mosolygós Arca.
A nagy kihívás napja a szimulátor előtt folytatódott, ahol Norbi a régi énjét felidézve egy bemelegítő kör után „odavert” egy olyan űridőt, hogy a két zenész azonnal megállapította, ha jövő karácsonyig itt róják a köröket, akkor sem tudják ezt megjavítani.
„Bevallom, manapság már csak a holtszezonban ülök oda a szimulátorhoz. Ugyan az éles autóvezetést már sokkal jobban kedvelem, kellemes felüdülést jelentett most felidézni, hogy képes vagyok még mindig jó eredményre a szimulátorral is” – jelentette ki a WTCC magyar klasszisa.
A két zenész közül Bebe elmondta, többször járt már a hungaroringi vezetéstechnikai centrumban, és minden alkalommal azt tapasztalta, mindig többet és többet tud meg saját és autója határairól.
„Mindenképpen kötelezővé tenném egy itt elvégzett kurzust azoknak, akik éppen jogosítványt szereznek” – fogalmazott a Back II Black frontembere, aki hozzátette. – „Norbit sokszor láttam versenyezni, és nagyon örülök, hogy végre személyesen is megismerhettem. Ember maradt a nagy sikerei, népszerűsége ellenére, és látszott rajta, komolyan vesz minket, tisztelte bennünk az ellenfelet. Holott az ő ideje elérhetetlen volt számunkra.”
Némo előbb a lassan járj, tovább érsz elv alapján bezsebelte a bronzérmet a nagy kihívások napján, majd azonnal visszavágót ajánlott Norbinak. A színpadon.
„Nem vagyok színpadi alkat, és az énektanárom sem állította rólam, hogy olyan a hangom, mint Andrea Bocellié. Zenei érzékért és jó hangért sem álltam sorba kétszer, így maximum a színpad előtt tapsolok majd nekik a fellépéseken” – hárította el nevetve a visszavágó lehetőségét Norbi.

B. Molnár László