Michelisz Norbert: „Sehol nem árad felém olyan szeretet, mint itthon”

2012. 10. 05. 13:25

Hétvégén a Hungaroring ad otthont a Gyorsasági OB utolsó futamainak – Vasárnap a WTCC magyar klasszisa is kilátogat a mogyoródi pályára.
Újabb fantasztikus versenyeket láthatnak a szurkolók a hétvégén a Hungaroringen, ahol az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság három zárófutamát, valamint többek között a Lotus Cup férfi és női versenyeit. 

Ráadásul vasárnap Michelisz Norbert is kilátogat a mogyoródi pályára. Látványban tehát ezúttal sem lesz hiány, és akit elkap a versenyláz, az rögtön ki is próbálhatja tudását a Hungaroring gokart pályáján.

A Hungaroringen ismét fantasztikus élményben részesülhet az, aki szereti az autóversenyeket. Ugyanis a hétvégén, Magyarországon először 100 százalékban karbonsemleges és humanitárius autóverseny lesz a mogyoródi pályán. Ugyanis október 6-7-én kerül sor a Hungaroring Sport Zrt. és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség közös rendezésében a Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság IX. X. XI. futamára. A bajnokság minden kategóriája képviselteti magát az évad utolsó három versenyén, ráadásul a kilátogatók ezen kívül végigizgulhatják az RRC Suzuki Bio Kupa, a Lotus Cup Eastern Europe és UNIQA Lotus Ladies Cup izgalmas csatáit is.

Az ingyenes rendezvény vasárnapi sztárvendége, a legutóbbi amerikai WTCC vb-futamon kétszer is dobogóra álló Michelisz Norbert lesz, aki ezúttal nem fog az általa imádott aszfaltcsíkon száguldozni. 

„Számomra mindig is bizsergető érzés, ha a Hungaroringen lehetek. Ezen a vasárnap ugyan versenyezni nem láthat az, aki kilátogat Mogyoródra, de szívesen találkozom azokkal a szurkolókkal, akiket érdekel, mi is történt velem az elmúlt hetekben. Mindig is feltölt, ha az autósport magyar szerelmeseivel lehetek, hisz sehol máshol nem árad olyan szeretet, olyan törődés felém, mint itthon. Ráadásul szükségem is van a plusz energiára, erőre, ugyanis szeretném, ha én lehetnék idén a legjobb nem gyári pilóta a mezőnyben. Erre három futammal a vége előtt minden esélyem megvan, hiszen 25 pont az előnyöm a Yokohama Drivers’ Trophy-ban Pepe Oriola előtt. Ezt az előnyt okos versenyzéssel mindenképpen meg lehet tartani, sőt, ha van egy kis szerencsém a hátralévő versenyeken, még akár Coronelt is megelőzve a legjobb BMW-pilótaként is zárhatok” – fogalmazott Michelisz Norbert.

És ha netán valaki kedvet kap a látványtól, és kipróbálná, milyen érzés versenyezni, az még ezt is megteheti. Ugyanis ezen a hétvégén kedvezményesen teheti próbára a tudását a Hungaroring gokart pályáján – egy nyolcperces menet gyermeknek 1500, míg a felnőtteknek 1800 Ft -, és kitapasztalhatja, vajon mit érezhet Alonso, Hamilton vagy Schumacher, amikor az F1-ben versenyez egymás ellen.

A Hungaroringre ingyenes buszjáratokkal juthatnak ki az érdeklődők. A buszok Budapest Örs Vezér teréről az Árkád Üzletház Kerepesi út felőli megállóiból indulnak.

B. Molnár László