Motiváció, tehetséggondozás, élményszerzés

2015. 02. 09. 09:44

A Tanpálya együttműködési megállapodást írt alá a Cseppkő Gyermekotthonnal. Tenni a gyermekekért. Azért, hogy a lehető legbiztonságosabb körülmények között jussanak el A-pontból B-pontba, hogy tisztában legyenek a közlekedés alapszabályaival, etikettjével. Ez a „küldetés” mindig is nagyon fontos volt a Hungaroring és Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum számára – a két csapat vállvetve dolgozik a minél sikeresebb megvalósításon. 

A Tanpálya vezetői hisznek benne, hogy közös, komplex közlekedési programjaikkal sokat tehetnek a gyermekek biztonságáért – a programot a Miniring fantázianévvel látták el, ennek keretében szorosan együttműködnek a Cseppkő Gyermekotthonnal – az erről szóló szerződést február 6-án délelőtt írták alá a gyermekotthonban, a lelkes diákok jelenlétében –, amely pedig évek óta nagy hangsúlyt fektet a szabadidő hasznos eltöltésére, arra, hogy gyermekeinek minél több és minél színvonalasabb élményeket nyújtson. 



Ennek nagyon fontos része a különleges együttműködés a gyermekotthon és a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum között. 
„A színvonalas programokkal a gyermekeinket motiválni tudjuk a tanulásban, sportban, tehetségük kibontakozásában, mert ez egy olyan élmény számukra, amiért megéri küzdeni – mondta el dr. Herczeg Krisztián, a gyermekotthon vezetője. – Fontos az Otthonnak, hogy minden gyermekünk képességeihez mérten kipróbálja magát különböző területeken, akár az autó-, motorversenyeken is, ezért fontos feladatunknak érezzük, hogy minél több lehetőséget felkutassunk és biztosítsunk számukra. Tapasztalatunk, hogy a dominó-jelenséghez hasonlóan egy gyermek érdeklődése, befektetett energiája és munkája a többiekre is óriási motiváló hatással van. Személyiségfejlődésük szempontjából is kiemelkedő jelentőséggel bír a programsorozat, hiszen megtanulják, hogyan tudnak kitartóak lenni céljaik elérésében.”

A hungaroringi szülinapok lehetősége segíti az otthon integrációs törekvéseit, hiszen ilyenkor a gyermekek és közvetlen környezetük (iskola, osztálytársak) lehetőséget kapnak arra, hogy egy élményekkel teli programon még közelebb kerüljenek egymáshoz, megismerjék és elfogadják „gyermekotthonos” társaikat.
„A Cseppkő Gyermekotthon fontos küldetése, hogy gyermekeinkből élményekben gazdag, tehetségüket kibontakoztató felnőtteket neveljünk. Ehhez elengedhetetlen az a fajta támogatás, amit a Hungaroring és a Tanpálya csapata nyújt számukra. Nagyon köszönjük annak a lelkes csapatnak, amely régóta szeretettel és törődéssel viseltetik gyermekeink iránt” – tette hozzá dr. Herczeg Krisztián. 



A Hungaroring eredeti terve az volt a Miniringgel, hogy a lehető legtöbb gyereket szólítsa meg, hogy minél nagyobb létszámban eljussanak a versenypályára, és érezzék azt magukhoz közel állónak – mára a program egyre több támogatót tudhat maga mögött és egyre nagyobb figyelem irányul rá. A Miniring „kapui” pedig mindenki előtt nyitva állnak. 
„Kiemelten fontos számunkra, hogy olyan gyerekeknek is tudjunk élményt nyújtani, akiknek nem adatik meg, hogy családban nőjenek fel. Számukra ugyanis talán még fontosabb, hogy kimozduljanak a megszokott környezetükből, s ha a programjaink motiválni tudják őket – márpedig ez a céljuk –, annak még jobban örülök” – mondta mosolyogva Gazsi Júlia, a Hungaroring vezérigazgató-helyettese, a Tanpálya ügyvezetője. 

A pénteken aláírt megállapodás keretében a Cseppkő Gyermekotthon lakói tehetséggondozó programon vesznek részt, vendégeskednek a Csodaverda című műsor forgatásán, egy hétig táboroznak a Hungaroringen, illetve kéthavonta tarthatnak születésnapi mulatságot a Tanpályán.