Motofest a Hungaroringen

2015. 05. 21. 16:55

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Groupama Tanpálya május 23-án motoros fesztivált rendez a Hungaroringen. 
Ezúttal nem csupán a megszokott pályamotorozás lesz a napi program (amely ezen a napon ingyenes), hanem a látogatók megismerkedhetnek a motorkereskedők és forgalmazók termékeivel, a futamok alatt pedig jó néhány családi program várja a látogatókat. 
Természetesen nem csak a motorosokat, hanem minden közlekedőt szeretettel várnak, így a négy keréken érkezők számára is tartogat jó néhány meglepetést a program, mint például a „részegszemüveg” próbája, valamint a biztonságiöv-szimulátor, valamint kiállítások és termékbemutatók. 
Az elsődleges szempont azonban, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos motorozásra – úgyhogy nem marad el az immár hagyományos, vezetéstechnikai oktatás sem. 
„Nagyon fontos a biztonságos motorozás, hiszen az utakon rengeteg veszély leselkedik ránk – nyilatkozta a magyar bajnok Gyutai Adrián, a Hungaroring Motoros Akadémia arca. – Mindenkinek ajánlom, hogy vegyen részt a különböző motoros oktatásokon és pályanapokon, hiszen itt biztonságos körülmények között próbálgathatjuk a saját és a motorunk határait. Mindenki megtanulhatja magabiztosabban kezelni a motorját, ami vészhelyzetben nagyon hasznos lehet. Mindannyian tudjuk, hogy a biztonságos közlekedés az utakon nem csak rajtunk múlik, ezért is fontos, hogy mi legalább biztonságosan és tudatosan motorozzunk.”

A fesztivál programja:

8:00: Kapunyitás, regisztráció
09:00–18:00: Ingyenes pályamotorozás a Hungaroring Forma–1 pályacsíkján
10:00–16:00: Vezetéstechnikai oktatás motoros rendőröktől civileknek
13:00–13:30: Kaszkadőr-bemutató
18:00: A rendezvény zárása

Egyéb szórakoztató programok a nap folyamán:
- Hungaroring Motoros Akadémia vezetéstechnikai pálya
- Részeg szemüveg program, biztonságiöv-szimulátor, kerékcsere szimulátor
- Kiállítások, szimulátorok, védőfelszerelések, szervizelési tanácsok, gumiabroncsok bemutatása
- Gyerekek műhelye – „Alkotom a motorom”