Mozgássérültek és gyerekek a volán mögött

2014. 03. 24. 15:51

Különleges közlekedésbiztonsági napot tartottak március 18-án, kedden a Hungaroring területén lévõ Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban. Miközben a hét végén sorra kerülõ Miss Color International nyolc csinos döntõsének promóciós rendezvénye, fotózása zajlott, mozgássérült sofõrök tréningeztek egész nap a létesítmény pályáin. 

A részvételt regisztrációhoz kötötték, az ingyenes programon végül negyven kerekes székes vezetõ vehetett részt, saját, átalakított autóikkal. E mellett különbözõ élményprogramok közül választhattak, és egy 3D-s szimulátorral is próbára tehették tudásukat.



Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, egyben a Vezetéstechnikai Centrum ügyvezetõ igazgatója így értékelte a rendezvényt: „A Hungaroring társadalmi szerepvállalásának talán az egyik legfontosabb, leghangsúlyosabb eleme a biztonságos közlekedés segítése, az erre való nevelés. Mozgássérült embertársaink is résztvevõi a közlekedésnek, célunk tehát nem lehet más, mint hozzásegíteni õket ahhoz, hogy kitûnõ oktatógárdánk útmutatásai mellett fejleszthessék, csiszolhassák vezetõi tudásukat, növelve ezzel is saját maguk és a közlekedésben részt vevõk biztonságát. Tavaly már tartottunk egy ilyen nyílt napot, nyitottak vagyunk az ehhez hasonló programokra."  

A Hungaroring Sport Zrt. számára nem kevésbé fontos a gyerekek biztonságos közlekedésre nevelése sem. E szerepvállalás jegyében harminc gyereket, köztük óvodásokat is vendégül látott tegnap a társaság. Érkeztek gyerekek a Pethõ Intézetbõl is. Õk a mini közlekedési parkban kisautózhattak, és bemutatót tartott számukra a rendõrség valamint a mentõszolgálat.   



Szujó Zoltán az MTVA riportere, mûsorvezetõje, Formula 1-es szakkommentátora élvezte a gyerekek társaságát: „Nagy élmény volt számomra, hogy közel két órát eltölthettem közöttük. Jó volt látni, hogy négy-öt éves lurkók már felismerik a behajtani tilos táblát. A szimulátorban az ölembe ültetve száguldoztunk a versenypályákon." 

Külön köszönet az együttműködésért az SBR Racing-nek, aki erre a napra átalakította az általa biztosított szimulátort a mozgássérültek számára.