Örömautózás – hetedszer

2015. 04. 01. 11:54

Versenyautók, gyerekek és feledhetetlen élmények – ez az Örömautózás, amelyet az idén már hetedik alkalommal rendeztek meg a Hungaroringen. A programot súlyos beteg gyerekek számára, afféle „élményterápiaként” hívták életre a szervezők, akik célja ezúttal is az volt, hogy – ha csak néhány órára is –, de mosolyt csaljanak a kis betegek arcára. 




A rendezvény résztvevői évek óta visszajárnak, hiszen hatalmas élmény átélni, látni azt a felhőtlen örömöt, amit a kis „navigátorok” éreznek, amikor beülnek az általuk csodált versenyautókba, hogy végigszáguldjanak a Formula–1-es aszfaltcsíkon. 
Mindannyian tisztában vagyunk az öröm gyógyító erejével, emiatt gyűltek össze újra azok az autóversenyzők és autótulajdonosok és csapatok, akik már hetedik éve segítik a Stróbl Balázs vezette szervezőket azzal, hogy a gyermekek rendelkezésére állnak. 
Az idén az Erdélyben kezelt gyermekek is csatlakozhattak a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány által támogatott, és a Tűzoltó utcai gyerekklinikán, illetve a László kórházban kezelt kis betegekhez, akik részt vehettek a Miniring programon – a depóban felállított KRESZ-pályán autózhattak elektromos kisautókkal, és bringázhattak a Groupama Tanpálya munkatársainak irányításával. 



Az Off Road Centrumban 10 terepjáróval autóztatták a gyerekeket (köztük a Cseppkő Gyermekotthon 24 kis lakóját, akiket elkísért az igazgató, dr. Herczeg Krisztián is), fellépett a Csipet-csapat, a Bojtorján és Vastag Csaba, úgyhogy az sem unatkozott, aki esetleg már megtette az élménykörét az Off Road Centrumban, vagy éppen a versenypályán, ahol Fernando Alonso, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel köröz az F1-es hétvégén.