Siemens – Minden terepen vezetünk

2014. 09. 10. 07:50

A Siemens ZRt. fontosnak tartja, hogy kollégáik minden időjárási körülmények között és szinte bármely terepen biztonságosan vezessék a gépjárműveiket, 
így idén már 7. alkalommal vettek részt a nálunk, a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum speciális defenzív kurzusán. És még hátra van jó pár alkalom az év során.

Miből áll egy – egy kurzus?
A képzésnek egy on-road és off-raod szekciója van. Mind a két szekciónál instruktor kollégáink egy rövid, de roppant tartalmas műszaki alapismeretekről szóló elméleti előadás keretében ismertetik a nap programjait, majd jöhet a tanpálya és az off-road pálya.



A tanpályán Pesoldt Ferenc vezető instruktorunk rádiós utasítására a Siemens Zrt. 6 fős csapata a műgyantás szlalom pályán ismerte meg az autója és a saját vezetési képességét. Felkészülve a közelgő őszi/téli körülményekre a műgyantaborítást folyamatosan nedvesítettük a pálya jobb és bal oldalán található tucatnyi szórófejjel, így a hirtelen fékezést, kicsúszást is kiválóan tudták gyakorolni.
Off-road kurzusunk világszinten is egyedülállónak mondható, hiszen komplex kialakítása révén a terepvezetés minden részét gyakorolhatják, elsajátíthatják a résztvevők.

Mitől mondható komplexnek az off road képzésünk?



Az elméleti képzést követően Katona Csaba instruktorunk a Hungaroring motocross pályára vitte a Siemens Zrt  csapatát, ahol a felezőváltó, helyes ülés beállítást és a kezelőszervek használatát gyakorolhatták. 
A következő etap a füves sík terep volt, ahol a terepjáró ABS vezetésrásegítő rendszerével ismerkedtek, egyúttal tapasztalhatták, hogy bizony az ABS-t nem terepvezetésre találták ki a mérnökök.
A harmadik etap a 10 állomásból álló szituációs pálya volt,- melyekről beszéljenek inkább a képek :)  ITT
Utolsó etap az erdei útvonal, ahol a nap folyamán elsajátított off-road vezetéstechnikai tudást valós helyzetben is kipróbálhatta a csapat.

Nap végén a résztvevők már bátran idézhetik a jól ismert hajlakk reklámot: Akár esik az eső Londonban, akár fúj a szél Berlinben, akár süt a nap Madridban, ... a Siemens Zrt Kollégái a gépjárműveket biztonságos vezetik.

Tekintse meg a Siemens Zrt. kurzus további képeit is! ITT