Szabó Krisztián: „Én mindenhova győzni megyek!”

2013. 12. 14. 13:12

Sztársportolók segítségével készül karácsonyi meglepetésre az Árkád bevásárlóközpontban a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum.
Immár hagyomány, hogy az idén 15 éves Tanpálya a karácsony közeledtével még fontosabbnak érzi, hogy a biztonságos közlekedésért folytatott kampányának üzenetét eljuttassa az emberekhez. 

A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum az egyik legfontosabb feladatának a gyermekek balesetmentes közlekedésének elősegítését tartja. Éppen ezért az idei, az Árkád bevásárlóközpontban december 14-e és december 23-a között tartandó karácsonyi vásáruk mellett – ahol kedvezményesen vehetik meg szeretteiknek karácsonyi ajándékként a Tanpálya különböző szolgáltatásait – játékos vetélkedő keretein belül mutatják be december 15-én délután az érdeklődőknek a MiniRing programjukat, melyet Gulyás Anikó közlekedés-pedagógus vezetésével játékos formában ismerhetnek meg a gyermekek, és amelynek segítségével elsajátíthatják a közlekedés alapvető szabályait. Ráadásul idén olyan sztársportolók vállaltak szerepet az interaktív csapatjátékban, mint az Év autóversenyzője, Szabó Krisztián, élete első Dakarjára készülő Somfai Mátyás, a londoni olimpia ezüstérmese, Ungvári Miklós és a Superstock 600 kategória idei bajnoka, Gyutai Adrián.
A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum idén sem feledkezik meg a balesetmentes vezetésért folytatott kampányukról, melynek 2013-as, utolsó állomására az Árkád bevásárlóközpontban kerül sor. A Tanpálya és munkatársai amellett, hogy jelentős kedvezményekkel árusítják szolgáltatásaikat a II. emeleti standjuknál, idén a gyermekekre is gondoltak. December 15-én, háromnegyed négytől – a mínusz elsőn található nagyszínpadnál – sztársportolók részvételével olyan interaktív vetélkedőt szerveznek, amelynek segítségével játékos formában sajátíthatják el a résztvevők a biztonságos közlekedés alapjait. 
„Még mindig rengeteg a baleset, és a gyermekek az egyik legveszélyeztetettebbek a közutakon. A MiniRing programunk segítségével játékos formában sajátíthatják el azokat az alapvető szabályokat, melyek a biztonságos, balesetmentes közlekedésükhöz alapvetően szükségesek. Kifejezetten örömmel tölt el, hogy a vasárnap délutánra tervezett interaktív vetélkedőnkben segítségemre lesznek a hozzánk csatlakozott ismert sportolók, akik a helyszínen verbuválandó gyermekekből álló csapataik kapitányaként küzdenek majd meg a játékos feladatokkal” – ecsetelte Gulyás Anikó, a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum közlekedés-pedagógusa.
És mielőtt bárki azt hinné, hogy a technikai sportokban már bizonyító klasszisok nem vennék komolyan a feladatukat, az alaposan téved.
„Noha életem első Dakarjára készülök, természetesen örömmel vállaltam el a megtisztelő felkérést, ugyanis a gyermekek biztonsága számomra is fontos. Nem titkolom, a hátralévő időben előveszem a KRESZ-könyveimet, hogy felfrissítsem a tudásomat, és sikerre vezessem a csapatomat” – jelentette ki Somfai Mátyás, a Sandlander Team quad versenyzője, aki elárulta, ajándékokkal szeretné meglepni azokat a gyerekeket, akikkel együtt fog küzdeni a végső győzelemért.
Hasonló tervekkel érkezik vasárnap délután az Árkádba az idei autocross Európa-bajnok – Buggy 1600 kategóriában nyert –, és az XLavina pilótáját az Év autóversenyzőjének választottak meg.
„Mindenhova győzni megyek, így abban reménykedem, hogy a hétvégén is a mienk lesz az első hely. Jó hír a csapatom számára, hogy nemrég megszereztem a hivatásos jogosítványomat, így a közlekedési ismereteim igencsak frissek. Félretéve a tréfát, nagyon örülök, hogy már a gyerekeknek is megtanítják a biztonságos közlekedés alapjait. A közutakon mindig óvatosan, körültekintően vezetek, ugyanis a verseny utáni vágyamat a versenypályákon elégítem ki” – fogalmazott Szabó Krisztián, aki szintén meglepetésekkel érkezik a nagy megmérettetésre.
Szintén a Dakarra készül hazánk jelenlegi legeredményesebb aktív dzsúdósa, a londoni olimpia ezüstérmese, Ungvári Miklós is, aki számára nincs fontosabb, mint az, hogy segítse azokat a programokat, ahol a gyermekek megóvása a cél.
„A küzdőszellemem ismert, és most, hogy az a megtiszteltetés ért, hogy csapatkapitányként gyermekeknek kell segítenem, megkettőzi az erőmet. Ugyan reggel egy lovasversenyen veszek részt, de a világ minden kincséért sem hagynám ki ezt a vetélkedőt. Többször jártam már a Tanpályán, így pontosan tudom, mennyire hasznosak azok a programok, amiket az ottani szakemberek szerveznek. Nagyon remélem, hogy sokan leszünk vasárnap délután, és abban is bízom, hogy csak mi lehetünk a győztesek” – közölte a ceglédiek háromszoros Európa-bajnoka, többszörös világbajnoki érmes sportolója.
Szintén a siker reményében várja a vasárnapi vetélkedőt a gyorsasági motoros Magyar Bajnokság Superstock 600-as kategóriájának győztese, Gyutai Adrián, aki ráadásul a Hungaroring Motoros Akadémiájának az Arca is.
„Ebben a mezőnyben hatalmas siker lenne, ha a csapatommal az első helyen végeznénk, de természetesen a fő célunk az lesz, hogy a gyerekekkel megismertessük és megtanítsuk a legalapvetőbb szabályokat, hogy önállóan is biztonságban közlekedhessenek az utcákon. Mindig örömmel veszek részt olyan programokon, amelyeket gyermekeknek szerveznek” – mondta Gyutai Adrián, a Tomracing Motorsport Team élversenyzője.
Természetesen a felnőttekre is gondoltak a Tanpálya munkatársai, akik az Árkád bevásárlóközpont második emeletén várják azokat, akik szeretteiknek olyan ajándékot szeretnének adni karácsonyra, ami hozzájárulhat a biztonságukhoz. A részletekért az érdeklődők keressék fel a www.odaerek.hu vagy a www.tanpalya.hu weboldalt, ahol a Vezetéstechnikai Centrum által kínált szolgáltatásokról, valamint az ünnepi kedvezményekről mindent megtudhatnak.

B. Molnár László