Szalay Balázs: „A terep ördögeként az aszfalton is bizonyítani fogok”

2013. 05. 10. 09:47

Az általános iskolai korcsoportnak tart nyári tábort a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum, melynek időpontjaira már az Opel Családi Fesztiválon is jelentkezhetnek az érdeklődők. 

Az Opel Magyarország május 11-én harmadszor rendezi meg családi fesztiválját, a Legendák Találkozását a Hungaroringen. A fesztiválon a család minden tagja számára rengeteg érdekes és színes programmal készülnek, melyek között kisvonat segíti a közlekedést. A versenypályán a nap a hagyományos biciklis felvonulással kezdődik, utánuk a kétkerekű motoros bemutatók következnek, majd a négykerekűek veszik vissza a terepet, és a nap folyamán az Opel Motorsport járművei, a Corsa OPC, az Astra OPC versenyautó változatai kápráztatják el a nézőket. Sőt, a rendezvény alatt már regisztrálni lehet majd a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum által az általános iskolás korcsoportoknak szervezett nyári MiniRing-táborokra is.
Az Opel Családi Fesztivál egyik legnagyobb látványossága a közismert személyek, legendás autóversenyzők – köztük az örökös magyar bajnok Ferjáncz Attila, Tóth János (Janika) és az Opel Dakar Team tagjai, Szalay Balázs és Bunkoczi László – versenyeznek majd egymással a jótékonysági futamon, az úgynevezett Legendák versenyén.
„Mindig is szerettem volna legendává válni, és most ez a vágyam is teljesül. De félre a tréfával, hiszen az első gyermekmentő létrehozásánál végig ott bábáskodtam, és a folytatását is mindenképpen támogatni szeretném. Ez a verseny egy kitűnő alkalom erre, ráadásul a terep ördögeként az aszfalton is bizonyítani szeretnék olyan legendás versenyzők ellen, mint Ferjáncz Attila vagy éppen Janika ellen” – fogalmazott Szalay Balázs, aki 2004 óta minden évben az Opel valamelyik modelljével győzi le a sivatagot a Dakaron.

Ám ezen kívül is lesz számtalan program, és a szervezők garantálják, senki sem fog unatkozni. A Magyar Opel Tulajdonosok Egyesülete elhozza a Hungaroringre az országban található leggyorsabb, legerősebb privát tulajdonú Opeleket, melyek gyorsulási verseny keretében mérik össze tudásukat a gyári Opel-modellekkel, valamint lélegzetelállító bemutatót tart a levegő legendája, Veres Zoltán műrepülő világ- és Európa-bajnok pilóta. A Gold Tribün mögötti területen a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram részeként a Nemzeti Közlekedési Hivatal (NKH) és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottságának Pest Megyei tagozata (ORFK-OBB-PMBB) egész családok számára kínálnak olyan programot, ahol a kicsiktől a felnőttekig mindenki jól érezheti magát. 
A rendezvénynek helyszínt biztosító Hungaroring Sport Zrt., valamint a szervezésben és a lebonyolításban is szerepet vállaló Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum a biztonságos közlekedés fontosságának üzenetét szeretné minél több emberhez eljuttatni. Ráadásul a projektjeik között egyre fontosabb szerepet kapnak a gyermekeknek szóló programok, hiszen a legfiatalabb korosztályokra is rengeteg veszély leselkedik a közutakon. A Tanpálya munkatársai éppen ezért idén nyáron is szívesen látják a különböző általános iskolai korosztályokat MiniRing-táboraikban.
„Nagyon sok családot sikerült már eddig is megszólítanunk a közös, balesetmentes közlekedésért folytatott kampányunkkal, melynek egy következő állomása lesz a Tanpálya által szervezett nyári tábor is. Az úgynevezett, ötnapos MiniRing-program alatt a játékos időtöltés mellett a gyerekeknek megtanítjuk, mire kell odafigyelniük az utakon, ha biciklivel vagy akár gyalogosan közlekednek. Emellett felfedezhetik, mit is rejt magában a Hungaroring, ellátogathatnak egy-egy feledhetetlen napra a Lázár Lovasparkba, de akár a gokartozás alapjait is eltanulhatják. Sőt, napjaink legjobb autóversenyzőivel is találkozhatnak, Szalay Balázs például megautóztatja őket a Hungaroringen található off-road pályán. Nyári táborainkra már az Opel Családi Fesztiválon a Mini KRESZ-parkunknál, illetve a tanpálya honlapján is jelentkezhetnek az érdeklődők, vagy felvilágosítást kaphatnak a részletekről a munkatársainktól” – árulta el Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki egyben a Vezetéstechnikai Centrum ügyvezetője. 
A nap megkoronázásaként este pedig a Tankcsapda-koncerttől dübörög majd a versenypálya 13-as kanyarja. Az ingyenes rendezvényre a www.legendak.com honlapon lehet regisztrálni, ugyanitt található a részletes program is. 

B. Molnár László