Utánpótlás nevelés – a jövő BKV buszvezetői is nálunk tanulták a vezetéstechnikát.

2014. 09. 01. 09:00

Megnyugodhatunk. Buszra fel. 

A leendő buszsofőröknek Krizsán István a BKV instruktora tanította az elméletet, majd koordinálta a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum 4-es pályáján a vezetési manővereket. 

Igen, fontos, hogy éppen a 4-es pálya, mert ez kifejezetten buszok, teherautók részére kialakított vezetéstechnikai pálya. 75 m hosszúságú 9%-os lejtésű pálya, amelyhez egy 24 m sugarú 75 méter hosszúságú kanyarív kapcsolódik.



Az elméleten Krizsán István szemléltette, hogy a pályának milyen borítása, ezáltal milyen tapadási szakaszai vannak, melyeket mind lejt-, mind pedig hegymenetben kipróbálnak, hogy az éles helyzetekben a Budapest és környéke lakosságát biztonságosan szállíthassák, legyen nyári forró aszfalt, őszi leveles, vizes, hó kásás vagy akár jeges út is.
Tanulságos volt számukra minden itt töltött pillanat, hiszen megismerték saját és az autóbusz képességeit, határait. Erre én is biztosíték vagyok, - a cikk készítője, hiszen ahogyan már hagyománnyá kezd itt nálunk, a Tanpályán válni, mindig beülök a járművekbe, hogy Önök is átérezzék a kurzus pillanatait.



További képek: ITT

Záródnak az ajtók, kérem, vigyázzunk…
Bátran szálljanak fel a BKV busz járatokra (is),
biztonságban megérkeznek a célállomásra. Jó utat!