Vitorláspárbaj a vízen, buli a parton

2013. 06. 11. 10:59

Számos programmal várja az V. Bavaria - Porsche M5 - Audi Nagyhajós Regatta a résztvevőket és az érdeklődőket a balatonlellei Bavaria Yachtclub területén. 

Immár ötödik alkalommal rendezi meg június 22-én a Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub az V. Bavaria – Porsche M5 – Audi Nagyhajós Regattát. 

A versenynek két célja van: egyrészt a Bavaria típusú valamint az MVSZ által kiadott Yardstick listában regisztrált hajók legénysége összemérhesse tudását, másrészt azoknak is felejthetetlen szórakozást nyújtson, akik a part biztonságában szeretnék egyszerűen jól érezni magukat. 

Az immár hagyománnyá vált verseny mellett olyan partnerek szolgáltatásaival találkozhatnak a Yachtclub területén belül, mint az Audi vagy a magyar autó-, és motorversenyzés fellegvára, a Hungaroring Sport Zrt. Az ételről és italról a házigazda Bavaria, a látványról Erdőss Csaba motoros kaszkadőr és csapata, a jó hangulatról az ország legjobb humoristái, míg a talpalávalóról a Garami Gábor vezette Bavaria Band tagjai gondoskodnak.

Ha nyár, akkor a vitorlázás hazai szerelmesei számára szinte kötelező a Balaton vizén való siklás. A Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub vezetői pár évvel ezelőtt úgy gondolták, ebben az őshonos fák és növények övezte környezetben szeretnének a sportág legjobbjai illetve a vitorlázás elkötelezettjei számára egy olyan versenyt rendezni, ami rövidesen hagyománnyá válhat a magyar tengeren. Nos, a gondolatot tett követte, és a nemzetközi színvonalú komplexum – a Balaton egyik ékessége, ahol exkluzív környezet vár mintegy 160 hajót és legénységét 150 apartmanjában – immár az ötödik alkalommal láthatja vendégül a vitorlázás szerelmeseit: ugyanis június 22-én kerül megrendezésre az V. Bavaria – Porsche M5 – Audi Nagyhajós Regatta.
„Nálunk minden adott egy jó hangulatú hajóverseny megrendezéséhez. A Bavaria Nagydíj idén már ötödször hozza össze a Bavaria típusú hajók tulajdonosait egy fantasztikus hangulatú versenyre, amelyen az MVSZ által kiadott Yardstick listában regisztrált és Yardstick lista alapján értékelt vitorlás hajók is indulhatnak” – árulta el Lange Péter, a Bavaria Yacht Magyarország ügyvezetője.

A megmérettetés évről évre népszerűbbé vált, idén már most több mint 30 hajó legénysége jelezte a részvételét. És ami a verseny egyre nagyobb súlyát is jelzi, idén már nagyon komoly cégek jelezték részvételüket az egész napos rendezvényen.
„Sikerült az Audit és a Porsche M5-t névadó szponzornak megnyernünk, de rajtuk kívül tevékenyen részt vesz a június 22-i vízi és szárazföldi programjainkban a Vodafone, a rengeteg nagyon értékes ajándékot felajánló Hungaroring Sport Zrt. és a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum, a Dockyard, a Garmin, az Accent Hotel és a Rendezvénybázis Kft” – fogalmazott az ügyvezető.

A teljesítendő pályát a verseny reggelén jelölik ki a szervezők, és azt, hogy Magellán magyar utódainak mennyit kell vitorlázniuk, azt az aznapi időjárás dönti el. És amíg a vízen zajlik a rendkívül értékes nyereményekért a nagy vitorláspárbaj, addig a parton egész nap egymást váltják a családi programok. Ráadásul jó hír, hogy a versenyeken minden érvényes hajóvezetői engedéllyel és érvényes hajólevéllel rendelkező csapat és hajó indulhat, MVSZ Egyesületi Tagsági Könyvre (Kékkönyv) nincs szükség.
„Az V. Bavaria - Porsche M5 - Audi Nagyhajós Regatta egyfelől a Bavaria Yachtbau által épített vitorlás hajók balatoni regattája, mely minden évben összehozza a Bavaria tulajdonosokat, másfelől remek szórakozást szeretne mindenkinek nyújtani. Tehát amíg a vízen zajlik a verseny, addig a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum egy komoly KRESZ-parkot épít fel közvetlenül a part mellett, melyben elektromos kisautókkal várják a legkisebbeket, a részeg szemüveg program segítségével mindenki kipróbálhatja, érzékszerveinket mennyire befolyásolhatja az alkohol, illetve kerékcsere-, verseny-, és biztonsági öv szimulátorokkal is várják az érdeklődőket. Az Audi négy idei autóját is kiállítja, és a tervek szerint ki is lehet majd próbálni az S6, a Q5, az A6 hybrid és az A7 modelleket egy rövid tesztvezetésre” – ecsetelte Lange Péter.
Természetesen a szervezők azokra is gondoltak, akik az egész családjukkal legfeljebb szurkolni zarándokolnának el a balatonlellei kikötőbe. A családtagok a kikötőhöz kapcsolódó homokos strandon, kültéri medencékben tölthetik el az időt, illetve az ingyenes regisztrációt követően igénybe vehetik az óránként kifutó kísérő hajókat. A gyermekek szórakozását játszótér, gyermekmedence és fantasztikus játékok biztosítják, de lesz állatsimogató- vagy pónilovaglás is. 
„A rendezvénynek kiemelt célja, hogy aki nem kíván versenyezni, azok a verseny ideje alatt is jól érezzék magukat a parton. Péntek este lesz nevezés és a regisztrációt követően egy megnyitó party, majd másnap a homokos strandon, valamint számos programmal várjuk az érdeklődőket, míg este a Bavaria Band zenéjére bulizhatja ki magát mindenki. A belépés mindenki számára ingyenes lesz” – jelentette ki a Yachtklub ügyvezetője.

Részletes program

2013. június 21., péntek
16:00–20:00 Nevezés, regisztráció
19:00 Grillterasz és Naplemente Koktél Party zenei aláfestéssel
2013. június 22., szombat
07:30–10:00 Nevezés, regisztráció
10:00 Kormányos értekezlet
10:15 Kihajózás
11:00 Rajt
17:00 Befutási szintidő
18:30 Vacsora
19:00 Eredményhirdetés, díjkiosztó
20:00 Fellép Erdős Csaba motoros kaszkadőr és csapata!
21:00 Bavaria Vitorlásparty humoristákkal, élőzene a Bavaria Band részvételével: Garami Gábor, Németh Gábor (Némó) és Bűdi László!

B. Molnár László