Gyakran Ismételt Kérdések


Leggyakrabban felmerülő kérdések a tréningekkel és fizetéssel kapcsolatban

Mi szükséges ahhoz, hogy részt vehessek egy tréningen?
Ahhoz, hogy valaki részt vehessen vezetéstechnikai tréningjeinken, szükséges ajándékutalvánnyal, részvételi jeggyel,élménykuponnal vagy regisztrációval rendelkeznie. A tréningre bejelentkezni és időpontot egyeztetni  e-mailen vagy telefonon lehet. Aki nem rendelkezik részvételi jeggyel  vagy élménykuponnal, az alábbi linken található megrendelő lap kitöltésével tud tréningjeink valamelyikére jelentkezni. http://tanpalya.hu/hu/szolgaltatasok/trening-regisztracio. 5, 10 vagy 20 ezer Ft értékű ajándékutalvánnyal rendelkező résztvevők is a feltüntetett linken kötelesek regisztrációt tenni.

Milyen napokon vannak a tréningek, hogyan tudok jelentkezni?
Egyéni résztvevők tréningjei hétvégi napokon zajlanak, a résztvevőket jelentkezés alapján a Tanpálya szervezi össze, a tréningek időpontjait is a Tanpálya határozza meg. Egy féle tréningből legalább két időpontot tudunk biztosítani az adott hónapra. Telefonon a 28/441-951-es telefonszámon vagy az ertekesites@tanpalya.hu e-mail címen tud bejelentkezni. Érdemes időben (körülbelül egy hónapra előre) bejelentkezni, hiszen a helyek hamar betelnek. Tréningjeink egész évben zajlanak, a folyamatosan frissülő időpontokat a főoldalon az időpontok menüpont alatt lehet megtekinteni.

Milyen tréningek közül választhatok?

Tanpályánk hat alaptréninget kínál. Egy 2 órás, egy fél napos és 4 egész napos tréning közül választhatnak a résztvevők.  Minden tréningünkről található egy rövid leírás az alábbi linken.

Milyen pályákon zajlanak a képzések? 
Vezetéstechnikai Centrumunkban négy vezetéstechnikai pálya található. Egy ABS-és szlalompálya, 2. rántópados pálya, 3. körpálya, valamint lejtő-és hegymeneti pályánk várja a tréningeken résztvevőket.  A tréningek hosszától függően akár mind a négy pályán is történhet a gyakorlás.  Mindegyik pályánk alapját egy vizezhető műgyantás felület adja, amely kiválóan alkalmas különböző veszélyhelyzetek begyakorlására. Továbbá vízfalak, aszfaltozott felület és megfelelő méretű biztonsági tér is a pályák részét képezik.

Hogyan épülnek fel a tréningek?

Minden tréningünk elején egy elméleti oktatásban részesülnek a résztvevők. Rövid, 2 órás tréningjeinknél, ez 20 percnyi időt tesz ki, míg hosszabb tréningjeinknél 50-60 percet tesz ki. Ezt követően zajlik az úgynevezett „alapozó” gyakorlás, ahol fékezési, kikerülési feladatok zajlanak normál aszfaltozott és műgyantás felületen is. Ezt követően az adott pálya sajátosságait használják ki a résztvevők, majd az ebédszünetet követően, azok a vendégek, akik egész napos tréningre jöttek, egy 30 perces elméleti részt követően folytatják ismét a gyakorlást a különböző pályákon.

Hány fős csoportokban zajlanak a képzések?

Vezetéstechnikai tréningjeink maximum 10 fős csoportokban zajlanak. Egész napos, Prémium tréningjeinknél 5 főben maximalizáljuk a létszámot. Egy tréninget abban az esetben indítunk el, ha minimum 7 jelentkező van.

Az instruktor mellettem ül az autóban?

Az instruktorok a pályák szélén található irányító helyiségből vagy a pályák mellől irányítják a csoportot. Egy csoport egy instruktorral dolgozik. Minden résztvevő kap az autójába egy rádiót, amin keresztül hallja az instruktor utasításait. Természetesen, a tapasztaltak megbeszélésére és értékelésére a szünetekben vagy a tréning elvégzése után lehetőség nyílik.

Rossz időben is megtartják a tréningeket?

Igen, esős, havas és hideg időben is megtartjuk tréningjeinket. A pályát havazás esetén folyamatosan takarítjuk, jégtől mentesítjük.

A Hungaroringre is fel lehet menni a tréningek alkalmával?

A versenypályára csak abban az esetben mehet fel valaki, ha a Hungaroringen is zajló, Hungaroring prémium tréningünkön vesz részt. Mivel a versenypálya az év nagy részében különböző teszteknek, versenyeknek és rendezvényeknek ad otthont, erre nincs lehetőség.

Saját autóval kell részt venni a tréningen? Ha több is rendelkezésemre áll, melyiket érdemes választani?

Mindenképpen a saját autóval történő részvételt javasoljuk azért, hogy a sofőr minél jobban megismerje autóját és annak határait! Aki több autóval is rendelkezik, azt érdemes választania, amelyiket többet használja. Aki nem rendelkezik saját autóval, autóbérlésre is van lehetőség.

Nem jelent gondot ha automata váltós autóm van?
Nincsenek megszabva az autók életkorára, felszereltségére vonatkozó kritériumaink. Minden autóval mást lehet tapasztalni a feladatok elvégzése során, amely a csoport minden tagjának hasznos lehet.

Megsérülhetek én vagy az autóm a tréning közben?

Mivel tréningjeink alacsony sebességűek, 30-40 km/h-s sebességgel zajlanak, és pályáink biztonságosak így nagyon kicsi a valószínűsége, hogy bármilyen baj történjen.  Ugyanakkor minden esetben be kell tartani az instruktor utasításait! Ha mégis valamilyen okból kifolyólag baj történne, a tréning díja tartalmazza a biztosítás díját is. A pályahasználat feltételei nyomtatvány innen letölthető.

Kísérő jöhet velem a tréningre? Fizetni kell neki is? Beülhet mellém az autóba?

Résztvevőnként maximum 2 fő kísérőt lehet hozni, díjat nem kell fizetni a részére/részükre. A gyakorlás során nem engedélyezett, hogy bárki is az autóban üljön a sofőr mellett. Ez alatt az idő alatt az épületünkből, a pályák széléről vagy az instruktor mellől figyelhetik a gyakorlást. 

Fénykép és videó készítése megengedett?

Igen, mindegyik megengedett, de csak és kizárólag a Tanpályán zajló eseményekről! A Hungaroring versenypályáján zajló események fotózása és videózása tilos! A drón használata biztonsági okokból tilos.

Hogyan érdemes felkészítenem az autómat a tréningre?

Kérjük ügyeljenek arra, hogy a csomagtartóban és az utastérben ne legyenek rögzítetlen tárgyak. Megfelelő guminyomás és fél-tank benzin ajánlott.  A résztvevők optimális öltözetben és vezetésre alkalmas cipőben jelenjenek meg.

Kötelező jogosítvánnyal rendelkezni a tréningek részvételéhez?

Igen, érvényes vezetői engedéllyel kell rendelkezni ahhoz, hogy bárki részt vehessen tréningjeinken!

Kismamáknak ajánlott a tréningen való részvétel?

Nem, kismamáknak nem engedjük a tréningen való részvételt.

Friss jogosítvánnyal rendelkezőknek melyik tréninget ajánlják?

Mindegyik tréningjeink nagyon hasznos, tapasztalt és kevésbé tapasztalt sofőrök számára is. Egy friss jogosítvánnyal rendelkezőnek általában hosszúnak és fárasztónak tűnik egy egész napos tréning, így a fél napos Bázis tréningjeink szokott a legkedveltebb lenni. Természetesen, annak sincs semmi akadálya, hogy akár egy egész napos tréningen részt vegyen.

Egy egész napos tréningen való részvételhez szükséges a rövidebb tréningek elvégzése?

Nem szükséges, hiszen tréningjeink ilyen tekintetben nem épülnek egymásra. Minden tréningünk tartalmaz ugyanolyan elemeket, de minél hosszabb egy tréning, annál több gyakorlásra és pálya kipróbálására van lehetőség.

Milyen kedvezményt kaphatok?

Ha valaki Groupama kötelező gépjármű felelősségbiztosítással vagy Casco biztosítással rendelkezik 15%-kal kedvezményesebb áron vehet részt tréningjeinken, 21 év alatti friss jogosítvánnyal rendelkező vendégeinknek pedig 30% ifjúsági kedvezményt biztosítunk. Egyéni ügyfelek esetében csoportkedvezményt nem adunk.

Hogyan tudom a kedvezményt igénybe venni?

Akár megrendelést küld, akár ajándékutalványt szeretne vásárolni, a megrendelő lapok alján, a kedvezményre jogosító dokumentum részhez tudja feltölteni jpg vagy pdf formátumban a jelölt dokumentumot. Groupama kedvezmény esetében egy kivonatot, ifjúsági kedvezmény esetében pedig életkorát igazoló bármely igazolványt kérünk felöltetni.

Ebédet tartalmaz az ár? Található büfé az épületben?

Minden tréningünk megkezdése előtt a résztvevők vendégeink egy kávéra vagy teára . Egész napos tréningjeink ebédszünetében szendvics ebédet biztosítunk. Prémium és Hungaroring prémium tréningjeink esetében hidegtál jellegű ebédet biztosítunk, továbbá egy fél l-es üdítőt,valamint korlátlan kávéfogyasztást. A tréningek folyamán fizetős büfé áll a vendégek rendelkezésére. A büfében csak üdítő,kávé,tea és snackkek állnak rendelkezésre. Továbbá, korlátlan vízfogyasztási lehetőséget kínálunk résztvevőinknek.


Tájékoztatás felnőttképzésről
2020. szeptember 1-i hatállyal a magyarországi felnőttképzés szabályozására új törvénymódosítás lépett életbe.
A ’’Tanpálya’’ Kft. tréningjei ennek értelmében bejelentési kötelezettség hatálya alá esnek, felnőttképző nyilvántartásba vételi számunk: B/2020/000105
A 2013. évi LXXVII. törvény 17. § paragrafusának előírása alapján a képző szervet adatszolgáltatási kötelezettség terheli, így a tréningeken résztvevők személyes adatai egyénenként a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerbe továbbításra kerülnek.
A képző szerv kötelezően nyilvántartja az alábbi adatokat: 
  • természetes személyazonosító adatok (név, szül hely és idő, anyja neve) 
  • e-mail cím
  • oktatási azonosító (ha már rendelkezik ilyen számmal)
  • legmagasabb iskolai végzettség
Az adatok egy részének továbbítását a résztvevő megtilthatja.
Az adatok védelméről a ’’Tanpálya’’ Kft.  adatkezelési szabályzata rendelkezik.
Az adatokat a tréning résztvevője tölti fel a tréning időpontjára való jelentkezéskor megjelenő regisztrációs felületre.
 Kérjük, adatai pontos megadásával segítse a közös munkát.